Правила обачності при виборі партнера для сексу

Можливо, ви чули такий вислів: «Коли ти ділиш ліжко з ким-небудь, то ділиш його з усіма, хто колись також був у цьому ліжку». Що стосується ризику «підхопити» інфекцйне захворювання від сексуального партнера, то єдине, як це може попередити – це подбати про безпечний секс.

Що ж таке безпечний секс?

  • Найбезпечніший секс – це секс зі здоровим партнером у взаємно моногамних відносинах.
  • Будьте обачні при виборі партнера. Уникайте представників груп ризику: споживачів ін’єкційних наркотиків; чоловіків, які практикують секс з чоловіками; осіб будь-якої статі, що перебували в місцях позбавлення волі або мали сексуальний зв’язок з особами, які перебували в таких місцях.
  • Дізнайтеся про сексуальну історії вашого партнера. Якщо ваш партнер мав сексуальний зв’язок з кимось іншим протягом останніх 3-5 років, ви піддаєтеся ризику.
  • Перевірте, чи немає у вашого партнера ознак захворювань, що передаються статевим шляхом.
Так, білий наліт на язиці може свідчити про кандидоз, а жовтуватий відблиск очних білків – про гепатит. Подивіться, чи немає у жінок відкритих ранок і вагінальних наростів, у чоловіків – наростів на геніталіях, в обох статей – анальних наростів. Переконайтеся, що у вашого партнера не збільшені лімфатичні вузли (легше знайти їх на шиї і під пахвами). Ділянка з правого боку черевної зони, де знаходиться печінка, а також ділянка під ребрами, де знаходиться селезінка, не повинні визивати у здорової людини хворобливі відчуття при дотику до них.

«З усіх задоволень цього світу людина більш за все дбає про сексуальні стосунки. Заради них вона піде як завгодно далеко – буде ризикувати багатством, статусом, репутацією, самим життям». – Марк Твен…

 

Також читайте:

 “Менопауза і секс: у полоні упереджень”

“Скільки сексу потрібно людині?”