Як середземноморська дієта впливає на вагітність

Середземноморська дієта збільшує шанси завагітніти на 70%. Антиоксиданти та овочі у фруктах покращують якість яйцеклітин та захищають матку жінки. 

Дослідження

Дослідження показало, що середземноморська дієта значно збільшує шанси жінки на успішну вагітність після екстракорпорального запліднення. Цей вид харчування, який містить велику кількість фруктів, овочів, цільнозернових продуктів, оливкового масла і риби, збільшує ймовірність успішного запліднення майже на 70%. 

Дослідники з “Harokopio University” в Афінах вважають, що такий ефект забезпечується антиоксидантами, які містяться у фруктах і овочах. Вони покращують якість яйцеклітин і захищають матку, оскільки пошкодження її оболонки істотно знижують шанси на успішну вагітність.

Середземноморська дієта містить мінімальну кількість червоного м’яса, вживання якого зменшує ймовірність вагітності, а ось цільнозернові продукти підвищують якість ембріона. 

Дослідники підкреслюють, що жінкам, які планують пройти через ЕКО, необхідно дотримуватися здорової дієти, оскільки, тоді ймовірність успішного лікування безпліддя набагато вища. Цей ефект простежується у жінок до 35 років, які дотримувалися середземноморської дієти не менше 6 місяців перед початком процедури ЕКО.

Читайте також: Середземноморська дієта запобігає розвитку остеопорозу

Що їсти, щоб мозок працював краще