Чи можна схуднути за допомогою пілатесу

Якщо ви мрієте про гарну поставу та струнку фігуру, вас зацікавить такий різновид фітнесу, як пілатес. Що це таке та «з чим його їдять» знає співзасновник і тренер студії пілатесу «PilatesClub» Катерина Моркотун.

— Чим цікавий пілатес і в чому переваги цього виду фітнесу?

— Можна з упевненістю сказати, що пілатес не просто цікавий, а дуже корисний комплекс вправ. Кожне заняття особливе, так як у вправах використовується різноманітний інвентар, не засумуєте – це точно! Пілатес цікавий своєю дією на організм. Найперше, що ви відчуєте, це легкість в тілі, відчуття як після гарного масажу та відсутність болю і дискомфорту в спині. А оточуючі неодмінно помітять Вашу струнку поставу.

— На скільки це складно?

— В пілатесі є різні рівні складності та модифікацї вправ. Від найлегшої та найпростішої вправи до складних, силових. Щоб відчути результат та переваги методу, потрібно починати з першого рівня і поступово збільшувати навантаження.

 Кому підходить і кому не підходить пілатес?

— Пілатес підходить всім, від дитини до пенсіонера. Займаються пілатесом в основному жінки, але останнім часом метод набирає популярності серед чоловіків. Мало хто знає, що даний комплекс вправ винайшов саме чоловік – Джозеф Пілатес – і на початку займались чоловіки (комплекс вправ був використаний для реабілітації військових після війни). Я можу сказати тільки одне, що пілатес може не підходити тій людині, яка в принципі не сприймає сконцентровані тренування в повільному темпі. Є такі типи людей, яким необхідні інтенсивні рухи.

— Як швидко можна привести себе в форму за допомогою цього виду спорту?

— Пiлатес направлений на здоров’я спини та всього органiзму в цiлому. А схуднення i приведення себе у гарну форму – це побiчна дiя. Отож, вагомi першi результати можна отримати через 1-2 мiсяцi регулярних занять (2-3 заняття на тиждень). Швидких результатiв не обiцяю. Потрiбно докладати зусилля i не лінуватися відвідувати тренування.

— Які вправи Вам подобаються найбільше? Які поради Ви можете дати людям, які вагаються, чи займатися їм пілатесом?

— Менi подобаються всi вправи без винятку, тому, що кожна вправа має сенс та «відпрацьовує» рiзнi м’язи. Найважливішим є те, що потрiбно розумiти користь i отримувати задоволення вiд тренувань, тільки тодi результат та гарний настрiй гарантовані!

Спілкувалася Ася Дан

Читайте також:

Базові вправи йоги – здорове довголіття 

Йога допоможе при депресії