Інфрачервоні сауни допомагають позбутися токсинів

Що таке інфрачервоні сауни і як вони допомагають позбутися від токсинів, читайте у цій статті.

Як діють інфрачервоні сауни

Шкіра – наш найбільший орган. І природа потурбувалася про те, щоб у неї було якнайбільше функцій. Одна із них – виведення токсинів з потом. І це далеко не новина! Про силу детоксикації за допомогою потовиділення знали ще давні греки та римляни, не кажучи вже про традиційну російську баню.

Сучасні люди теж оцінили можливості тепла. Наприклад, в Німеччині гіпертермію використовують для виведення надлишку ліків при протираковій хіміотерапії. Щось схоже відбувається і з токсинами під час перебування в сауні, особливо – інфрачервоній. Крім неймовірного ефекту релаксації за рахунок вивільнення ендорфінів, інфрачервоне випромінювання підходить для лікування захворювань опорно-рухового апарату, покращення кровообігу і посилення активності клітин імунної системи.

Інфрачервона сауна ефективніша, ніж звичайна

Цей тип сауни не тільки змусить вас активно пітніти, а й проникне настільки глибоко, що почне спалювати жирові тканини. Ідеально, чи не так? Окрім зниження ваги, інфрачервоне світло звільняє шлях для виходу токсинів, які достатньо глибоко проникли в тіло і затримувалися жиром, коли ми пітніли за звичних умов. При цьому сила інфрачервоного випромінювання така, що ми сприймаємо його набагато терпиміше, ніж звичайну баню. Але користь від таких процедур значно більша.

Як часто і як довго можна перебувати в інфрачервоній сауні

Інфрачервону сауну можна відвідувати чи не щодня. Для досягнення оздоровчого ефекту достатньо 15 хвилин на день. Якщо можливостей здійснювати процедуру так часто немає, можна робити триваліші сеанси – 30 хвилин, 3-4 рази на тиждень.

Якщо ви зважилися придбати власну ІЧ сауну

Різні за розмірами, продуктивністю та оздобленням, домашні інфрачервоні сауни задовольнять найвибагливішого покупця. Але зверніть увагу, щоб ваша сауна не містила токсичних матеріалів, включаючи шкідливі види клею, пластику, скловолокна, фанери (може містити формальдегід), не була просочена галогенами, полімерами та розчинниками будь-якого роду. Найякіснішими вважаються сауни, виготовлені з необробленого дерева кедра чи північної ялини.

Однією з переваг інфрачервоних саун є те, що вони негабаритні, легкі у встановленні, а тому доступніші. Отож, якщо у вас знайдеться місце і кошти, це буде вдалою інвестицією у ваше здоров’я. В іншому разі, поцікавтеся наявністю інфрачервоних саун у вашому місті, адже ця послуга набуває популярності все більше. Також існують варіанти для обмеженого бюджету – можна купити міні-сауну, для окремих частин тіла,, наприклад,  для стоп, колін чи рук.

Джерело: http://goop.com/wellness/detox/the-power-of-infrared-saunas/