Чому люди не люблять понеділок

Кілька фактів про понеділки:

  • Щопонеділка персонал зберігає продуктивність лише протягом 3,5 годин.
  • Більшість людей не посміхаються по понеділках до 11:00 години ранку.

Але ми вважаємо, що варто радіти кожному дню. Це значно простіше, ніж ненавидіти усі понеділки та обожнювати п’ятницю.

Пропонуємо комплекс засобів та заходів як мінімізувати вплив «жахливих» понеділків на ваше життя та розфарбувати сірі робочі будні.

В понеділок організм розривається між спогадами про вихідні, де ви або ніжилися в ліжку до обіду, або були справжнім королем/ королевою вечірок та нещадним закликом здорового глузду почати працювати. Виходить страшний дисонанс, що дорівнює поганому настрою, апатії, непродуктивності.

Для полегшення цих «симптомів» потрібно готуватися до початку робочого тижня заздалегідь. Але не хвилюйтеся, це не займатиме багато часу.

Перше і найпростіше.

Підготуйте з вечору одяг та те, що вам знадобиться взавтра (документи, проекти та ін.) За статистикою, саме в понеділок працівники найчастіше спізнюються, забувають про доручення.

Цим пунктом ви вирішуєте одразу дві проблеми: зменшуєте можливість запізнитися та психологічно налаштовуєтеся на робочий лад.

Друге і найприємніше.

Кажуть, люди в понеділок не посміхаються… А ми будемо! Почніть ранок з чаю з імбиру, м’яти, лимону. Це відмінно бадьорить! А якщо є вільна хвилинка, забіжіть до крамнички за солодким. Лікує «синдром понеділка» швидко та безболісно!

Третє і найлогічніше.

Люди схильні нав’язувати собі синдроми та жалітися на життя. Ставтеся до всього з гумором. Придивіться до людей навколо, хтось нахмурений, депресивний, наче уособлює собою понеділок. Усміхніться йому у відповідь. А якщо бачите людей задоволених життям, можливо, ‒ це читачі Живи Активно!

Фахівці провели дослідження за участю 5 тис. робітників. Автор дослідження Марк Тейлор з університету Ессекса хотів з’ясувати, чи правдиві припущення про те, що люди почуваються нещасними в понеділки. У результаті дослідження вчений з’ясував, що в п’ятницю чоловіки і жінки відчувають на роботі себе краще, ніж у понеділок та неділю. Причому саме на початку тижня більшість людей незадоволені підсумками своєї праці.

Підготувала Катерина Ільїна

Читайте також: 

Контрастний душ дає не гірший ефект, аніж тренування!

«Горимо» на роботі, «тліємо» вдома: загадковий СПВ