Всесвітній день здорового харчування: споживайте екологічно чисті продукти

У Всесвітній день здорового харчування бажаємо, щоб ваші харчові звички задовольняли і ваші смакові потребі, і ваші зовнішні очікування. 

За даними ООН, не менше 4 млн людей у світі страждають від хвороби Паркінсона – розладу моторних функцій, для якого характерні тремор, напруга м’язів, сповільненість рухів і статична нестабільність.

Забруднення навколишнього середовища створює додатковий ризик розвитку хвороби Паркінсона. Не дивлячись на те, що неабияким фактором розвитку цього недугу є генетична схильність, саме від впливу токсинів і рівня забрудненості середовища залежить можливий розвиток захворювання,  в якому віці проявляться симптоми, і як хвороба Паркінсона буде прогресувати.

Пестициди та фунгіциди (хімічні речовини, що застосовуються для боротьби з патогенними грибками, які уражують рослини) продукують вільні радикали, що спричиняють пошкодження клітин, зокрема найбільшого руйнівного впливу зазнають клітини мозку.

Дослідження, проведене в 2005 році в Рочестерському університеті (США), показало, що хімічні речовини зберігаються у продуктах протягом більше 3 тижнів і залишаються на них навіть після ретельного миття.

Тож задля продовження якісного життя знаходьте можливості споживати або купувати фрукти і овочі, вирощені в екологічно чистому середовищі (наприклад, у сільській місцевості або на вашій дачній земельній ділянці).

 

Також читайте “Додайте трохи спецій”

“Чому корисний селен?”

“Вітамін Е – обов’язкова складова раціону”