Здорове харчування – ТОП-10 небезпечних дієт

Мрія будь-якої жінки – смачно їсти без шкоди для фігури. На жаль, так не буває, тому доводиться дотримуватись правильного харчування або час від часу сідати на дієту.  Дієта – це випробування організму протягом декількох днів, зазвичай від 3 до 10 (дивлячись якої дієти дотримуватись). Жінки полюбляють вибирати радикальні методи схуднення, зазвичай – це відмова від їжі або дивні дієти. Чому «дивні», ну, поміркуйте самі, хіба можна схуднути за допомогою синього посуду (японці дослідили, що синій посуд відбиває апетит)?!

Топ-10 дивних дієт і методик харчування, основоположники яких вірять в їхню дію. А ми, навпаки, застерігаємо від такого чудернацького фанатизму тому, що здоров’я важливіше за омріяну худорлявість.

1. Вино замість їжі

Дієта, якій більше тисячі років називається на честь короля Вільгельма Завойовника. Саме він є засновником цього методу харчування. З історії відомо, що одного дня Вільгельм Завойовник не міг залізти на коня, бо йому заважав великий живіт. Він почав рішуче діяти: вирішив, що зайвий жир з організму потрібно «вимити», тобто, їжу замінити на рідину. Все було б добре, якби «рідиною» він не обрав вино, вода в той час вважалася рідиною простолюдинів.  Про користь цієї дієти не відомо, але в черговий раз після того, як Вільгельм випив вина вирішив взяти участь у серйозній битві. Його відмовляли. Аргумент короля був серйозний: в бою він може втратити 2-3 кг. В результаті королівській кінь перекинувся, при падінні ріжок сідла проколов Вільгельму живіт, через півроку король помер.

2. Не вживати кольорових продуктів

«Пофарбовані» фрукти і овочі вживати не дозволено! Основа цієї дієти полягає в тому, щоб відмовитися від вживання кольорових продуктів. Червоні яблука, буряк, апельсини, лимони і т.д. – не можна, а от вживати зелені яблука і капусту можна. Дієтологів цей спосіб схуднення веселить: невже у зелених яблуках більше калорій, ніж у червоних?

3. Найкращі друзі дівчат, ні не діаманти, а…паразити

Цієї дієти притримувалась оперна діва Марія Каллос. До звичайного раціону додаються яйця стрічкових черв’яків. Ці паразити в людському тілі виростають до 9 метрів в довжину. Вони знижують апетит і заважають всмоктуванню їжі. Побічні ефекти дієти: діарея, нудота, проблеми зі шкірою, менінгіт – це ще не весь перелік побічних ефектів, але ж це такі «дрібниці» на шляху до омріяних 40 кг. Чи не так?

4. Солодке життя

Головна в цій дієті їсти побільше солодощів. Відмовляти в шоколадному брауні, або в молочному шоколаді не доведеться. Можна все й відразу! Дієта мрії, головне встигнути наїстися солодкого до обіду. Потім буде так нудити, що в другу половину дня буде не до їжі.

5. Кава й сигарета – найкраща дієта!

Сьогодні всім відомо, що куріння завдає непоправної шкоди здоров’ю, але в першій половині 20-го ст. виробники сигарет рекламували свої товари, як корисні для здоров’я. Кілька компаній навіть заявили, що їхні цигарки допоможуть схуднути. Додайте до раціону каву і вислів «ходячий мрець» буде вашою характеристикою.

Фото: Андрій Ягенський

6. Графська дієта

Ще один засновник дієти представник «блакитної» крові. Вікторіанський поет і серцеїд, лорд Байрон завжди намагався виглядати по-модному: худим і блідим. Більшу частину життя випробовував різні дивні дієти на собі. Одна з них полягала в тому, щоб змочувати улюблені продукти в оцтові, щоб викликати блювоту і діарею. Лорд Байрон добився хворобливої худорлявості і важив 60 кг при зрості 175 см. Він був світською людиною і користувався авторитетом, тому невдовзі жінки почали використовувати його метод схуднення. 

7. Спляча красуня

Ідея цієї дієти проста: чим більше спиш, тим менше їсиш і більше калорій втрачаєш. А значить, худнеш у вісні. Головне, щоб не вийшло так: спатимеш вдень, їстимеш вночі.

8. Жувати, але не ковтати

Засновником цієї дієти є Горацій Флетчер. Популяризував цей метод схуднення, бо сам втратив 20 кг. Їжу потрібно дуже довго і повільно пережовувати від 32-100 раз, щоб отримати з неї все найкорисніше, а залишки виплюнути. Професійні дієтологи зауважують, що дотримання цієї дієти призведе до анорексії.

9.  Дієта азіатів

Ще одна чудо-дієта: всі кухонні прибори потрібно замінити на японські палички (або китайські – це неважливо). І ні в чому собі не відмовляйте!

10. Кролика Дюрасел викликали?

Цю дієту придумала молода матуся з Нової Зеландії, яка після пологів відчайдушно намагалась скинути зайві кілограми. Вона вирішила взагалі нічого не їсти, а щоб була енергія: пити енергетичні напої. В день жінка випивала від 10 до 14 банок. В результаті вона схудла на 45 кг, отримала серцевий напад і довгий час страждала від приступів тривоги.

Вище наведені дієти та методики харчування призведуть до втрати здоров’я і передчасно доведуть людину до смерті. Любіть себе і дотримуйтесь здорового харчування. А такі чудо-дієти єдине, що можуть – покращити настрій від прочитаного.

Підготувала Інна Ляшенко

Читайте також

Середземноморська дієта запобігає розвитку хвороб

Дієта для тих, кому 50+