Три звички продуктивних людей

Продуктивність – це не тільки план на день, тайм-менеджмент і правильна розстановка пріоритетів. Найважливіша умова людської продуктивності – внутрішня енергія. Якщо ми почуваємося розбитими, стомленими, позбавленими тонусу, то важко подолати навіть мінімальний список справ. Тонус нашого тіла залежить від багатьох причин, одна з яких – здорові звички. Наприклад, збалансоване харчування та сон.

Сніданки щоранку

Часто люди пропускають сніданок або ж обмежуються швидким перекусом з кави та булочки. Коли ми пропускаємо сніданок, рівень нашої енергїї стрімко падає впродовж трьох годин. І навіть якщо ви перекусили тістечком чи іншою високовуглеводною їжею на сніданок, то протримаєтеся всього  на годину довше.

Що ж можна вважати ідеальним сніданком для підвищення концентрації й уваги? Овочевий омлет з томатами та зеленню! Чому? Білок є найкращим паливом для нашого організму, який підтримує нас довгий час, протягом дня. Цей варіант забезпечує бадьорість і хорошу концентрованість протягом 5-6 годин, та ще й додається бонус  – зменшення потягу до солодкого.

Іншим варіантом вдалого сніданку можна вважати вівсянку з корицею, мигдалем, волоським горіхом  та насінням льону.

Післяобідній перекус

Ця звичка збереже вашу фігуру. Перекус через дві години після обіду поповнює резерв енергії до кінця робочого дня. Також він попередить нічне переїдання. Як снеку з цією метою підійдуть яблука, хумус, морквина чи смузі.

Повноцінний сон з гарними снами

Нічні переїдання, масна, важка вечеря негативно позначаються на якості сну.

Тому вечеряйте за 3 години до сну. Увечері влаштуйте собі заспокійливий ритуал, щоб підготувати тіло до відпочинку та заспокоїтися. Наприклад, згадати три досягнення за день, за які можна себе похвалити. А ще три запишіть в план на завтра.

Енергія – ваша внутрішня сила черпайте її з турботи до свого тіла!

Підготувала Катерина Ільїна