У неділю у Києві відбудеться традиційний міжнародний напівмарафон

На цих вихідних у Києві проходить велика спортивна подія – IV Київський міжнародний напівмарафон. Це буде наймасовіший напівмарафон в нашій країні за всі роки незалежності України. У подібних заходах багато складових: спортивна, благодійна, туристична. Програма Kyiv Half Marathon значно розширилася – цього разу захід триває 2 дні. В суботу, в Українському домі на Європейській площі проходила перша в Україні спеціалізована виставка з бігу – RUN EXPO 2014.  А вже в неділю, 28 вересня на Подолі відбудеться 8 бігових змагань в рамках напівмарафону на різні дистанції для дорослих і дітей.

Вперше в рамках напівмарафону пройдуть роллерські заїзди (до цього сім років поспіль   роллерські заїзди проходили в день Києва), для дорослих на дистанцію 21,0975 км та 5 км, і дитячі заїзди на 1000м і 300м. Роллерський рух стає дедалі популярнішим в Україні – це весело та корисно для здоров’я. Також дебютуватиме в програмі київського напівмарафону поки що екзотична, але не менш корисна “скандинавська ходьба”. Учасники ходьби зі спеціальними палицями подолають дистанцію в 4 км.

Також на Контрактовій площі, звідки цього року стартує і де закінчується дистанція напівмарафону, працюватиме “Марафонський містечко”. У його рамках розташовуються квартал безкоштовних дитячих розваг, вулиця майстер-класів та зона харчування.

Київський міжнародний напівмарафон є наглядним свідченням, що культура бігу в Україні розвивається стрімко: для порівняння в минулому році на повну дистанцію (21,0875 км) вийшли 770 осіб, в цьому ж році ця цифра досягла 2000 учасників, а всього у спортивних  заходах напвмарафону  візьме участь близько 4500 осіб. Вперше в Україні, кожній дитині, що братиме участь у забігах, буде присвоєно номер з електронним чіпом. Це дасть можливість з раннього дитинства досягати особистих рекордів і прагнути бути кращим. Траса напівмарафону буде сертифікована і виміряна за всіма правилами IAAF. Атож спортсмени зможуть виконувати спортивні нормативи, від майстра спорту України до майстра спорту міжнародного класу.

Усі найпрестижніші у світі забіги на довгі дистанції пролягають по центральних вулицях великих мегаполісів і Київ не виняток (детальніше з маршрутом можна ознайомитися тут). Безпека учасників, а цього року їх очікується до п’яти тисяч, є пріоритетом для організаторів, тому частково обмежується рух усіх видів наземного транспорту, в тому числі громадського і велосипедного, у день змагань. 

Запрошуємо всіх 28 вересня прийти на Контрактову площу, і приєднатися до пробігу чи просто підтримати учасників. Серед них буде і чимало відомих спортсменів, зокрема, дворазова чемпіонка світу з художньої гімнастики Наталія Годунко та дворазова чемпіонка світу з легкої атлетики Людмила Данилівна. У рамках Kyiv Half Marathon відбудеться благодійний забіг “Сильні духом” 0. 2 км – це та дистанція, яка під силу кожному з нас. Усі кошти будуть передані на потреби солдатів, які зараз проходять реабілітацію після перебування в зоні АТО.