Улюблені продукти українців

В раціоні українців переважає картопля і зернові, про це свідчать результати всеукраїнського багатоцентрового обсерваційного дослідження ВЕСНА (ВивчЕння харчових звичок, Споживання напоїв, факторів ризику та стану здоров’я НАселення України), .

Так, не залежно від віку, статі і регіону – зернові та картопля займають перше місце серед продуктів харчування українців (31%).

На другому місці – м’ясо/риба і овочі/фрукти (по 22%).  Цікаво, що жінки вживають більше овочів та фруктів, ніж чоловіки (24% vs 20%), а молодь від 15 до 19 років споживає більше молочних продуктів, ніж респонденти інших вікових категорій (16% vs 11%).

Аналізуючи частоту вживання різних фруктів та овочів, дослідники виявили, що найвищу частку у споживацькій корзині українців мають:

При цьому дуже мало уваги приділяється таким доступним та надзвичайно корисним продуктам як зелень (2%), редис (3%) та буряк (3%).

Дослідження проводилося навесні – в цей період особливо важливо надавати перевагу сезонній зелені, овочам та фруктам, адже змучений зимовим гіповітамінозом організм особливо потребує вітамінів.

Також важливо вживати більше продуктів, характерних тій місцевості, на якій проживаєш – а як показало дослідження ВЕСНА, бананів українці їдять більше, ніж винограду та ягід (6% vs 1%), а грейпфрутів та ківі – більше ніж груш!

Знайомтеся ближче з даними в інфографіці.

 

Також читайте Чому важливо пити воду в офісі

Що п’ють українці: дослідження ВЕСНА

Чим годувати мозок?

Slow food – нова філософія харчування