В чому полягає сила води

Вода – поживна рідина, без якої наш організм просто не в змозі обійтися.  

Саме тому ми вирішили запитати у дієтолога та експерта з води Любові Жолудь, як же все-таки вода впливає на складові нашого організму в процесі її споживання.

Отож, перше запитання. Чи потрібно все ж таки пити воду?

     – Звичайно, воду потрібно пити, тому що вода це основа нашого життя, в ній відбуваються всі біохімічні реакції організму. А чи знаєте ви, що тіло кожної людини на 76 відсотків складається з води, чим людина молодіша тим більше в ній води, чим людина старша тим менше в її тілі води, тому якщо ви не хочете бути схожі на засушену родзинку – то обов’язково пийте воду.

 Яку саме воду необхідно вживати?

       – У води більш, ніж 140 показників і, ясна річ, їх всі відслідкувати просто немає змоги, тому нам перш за все потрібно знати, що воду треба пити якісну, чисту, сиру, живу, здорову. Вона обов’язково має мати рівень  РН 7.5, бути природно мінералізована, повинна містити калій, кальцій, магній, натрій.

 Як правильно потрібно пити цю «чудо»-рідину?

       – Людині необхідно вживати 30 мілілітрів на 1 кг ідеальної маси тіла. Зранку як тільки ви прокинулися, потрібно випити одну склянку води кімнатної температури. Перед кожним вживанням їжі та перекусом також потрібно випивати одну склянку води. Впродовж усього дня маленькими ковтками час від часу, незалежно від їди, потрібно поповнювати себе еліксиром молодості і краси – водою. Під час фізичного навантаження обов’язково треба пити воду.

В літній період, коли температура повітря більша за 25 градусів, воду необхідно вживати частіше і в більшій кількості.

Якщо ви хворієте і у вас температура вища за 37 градусів, то на кожний додатковий градус вживайте додатковий літр води.

Якщо ви багато розмовляєте, то також не забувайте про воду, тому що з кожним видихом організм втрачає вологість.

Науково стверджено, що саме такий водний режим потрібен організму для хорошого травлення, засвоєння всіх поживних речовин і виведення різних токсинів  із організму. Але це ще не все.  Сьогодні я вам розкриваю одну велику таємницю і розвію багатовіковий стереотип мислення.

До 2000 року практично у в сьому світі вважалося, що їжу запивати водою не то що не корисно, а й дуже шкідливо, бо розводяться травні соки. Проте британські вчені ніяк не погоджувалися з такою теорією і проводили багато різних експериментів, в яких досліджували, як впливає випита під час їди вода на процеси травлення, засвоєння та самопочуття людини. І вони з’ясували дуже цікаві факти – дослідження дали змогу створити нове твердження:

Спожита їжа разом з водою абсолютно нормально, без жодної шкоди для травлення, а навіть навпаки – з користю для вього тіла – засвоюється організмом.

Тому під час їди якщо вам хочеться пити, пийте на здоров’я.

Любове, а що може бути з людиною, якщо вона вживає недостатню кількість води?

 Відомий у всьому світі лікар Стенлі Бас сказав, що початок всіх людських захворювань починається з окиснення організму, яке виникає в результаті дефіциту води. Тому, перш за все кожній людині потрібно знати, що вода очищає організм і якщо організму не вистачає води – то кров починає згущуватися, ставати в’язкою, гірше рухатися судинами, а це пряма дорога до різноманітних захворювань, таких як мігрень, хронічна втома, остеохондроз, гіпертонія, артроз, закрепи, тромби, цукровий діабет, та багато інших.

 Також важливо знати, що без води людина швидко старіє не тільки всередині, де ніхто начебто й не бачить, а ще й зовні, тому що наша шкіра без води втрачає молодість і швидше зморщується. Тому якщо ви бажаєте, щоб ваше тіло і обличчя виглядали аж до ста років, як наливне яблучко, а ваш вік завжди залишався загадкою для оточуючих – пийте достатню кількість води.

Розмову вела Любов Гоцуляк

спеціально для “Живи Активно”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Літні люди хворіють від зневоднення

Чому не варто пити воду з водогону