Від чого з’являється целюліт?

Рано чи пізно більшість жінок стикаються з проблемою целюліту. Так звана «апельсинова шкірка», зазвичай, з’являється внаслідок зайвої ваги. Однак, і струнка дівчина може виявити, що  у неї з’явився цей недолік. Чому ж таке виникає? Чому з’являється целюліт?

Ліподистрофія (целюліт) – це дефект структури шкіри. Тобто, проблема криється в шарах дерми та її будові, а не тільки у підшкірній жировій клітковині.

Шкіра на руках, животі, стегнах не відразу стає горбистою, вона поступово видозмінюється в процесі внутрішніх змін шкірних шарів.

  • порушення мікроциркуляції лімфи в дермі
  • порушення лімфатичного відтоку в жировій тканині
  • активне поглинання клітинами жиру й токсинів
  • порушення процесу виведення з клітин продуктів метаболізму.

Через ці причини зовнішній вигляд шкіри погіршується,  вона втрачає свій тонус та еластичність,  її поверхня стає нерівною і змінено рухливою. Більшість косметологів вважає целюліт захворюванням, що вимагає комплексного лікування. У боротьбі з «апельсиновою шкіркою» до уваги потрібно брати всі фактори, які впливають на стан шкірного покриву. Як же подолати цю проблему?

Для початку потрібно проаналізувати свій режим харчування. Що саме ви їсте, коли та скільки. Ворогами тіла, шкіри, як і здоров’я загалом є солодощі, борошняна продукція, копченості, смажена їжа. В першу чергу з раціону потрібно виключити продукти, багаті на крохмаль, газовані напої, будь-які види алкоголю, смажену та жирну їжу, соуси та майонез. Головним ворогом целюліту є корисна, відварена чи приготована на парі їжа, яка наповнена всіма вітамінами та мінералами, і, звичайно, фізичні навантаження.

 

В антицелюлітному меню повинні переважати такі компоненти:

  • кальцій. Міститься найбільше в молочних продуктах,
  • вітамін С. Потрібно споживати цитрусові, пити чай з шипшиною, їсти чорну смородину, часник, цибулю, варену в шкірці картоплю в помірній кількості.
  • Продукти, багаті клітковиною – зелень та овочі, свіжі і відварені.
  • мед, яким потрібно вживати замість цукру
  • звичайні макарони варто замінити на італійську пасту з твердих сортів пшениці або ж на рисову лапшу – фунчозу
  • білий хліб замінити житнім
  • вживати різноманітні олії.

Нажаль, саме лише здорове харчування не в змозі вирішити проблему «апельсинової шкірки», потрібна комплексна боротьба. До зміни стилю хачування додайте фізичні навантаження. Запишіться до тренажерного залу чи почніть бігати. І результат не змусить ваш чекати!

Не останнє місце в антицелюлітній програмі займають і косметичні засоби. Вони допоможуть шкірі оздоровитися, очиститися і набути гарного доглянутого вигляду. Найефективнішим засобом вважають антицелюлітний скраб.

Головними компонентами такого косметичного засобу є абразивні часточки, які виконують механічну функцію очищення верхнього шару шкіри від відмерлих клітин. Подразлива та розігрівальна дія абразивів скрабу викликає посилення інтенсивності циркуляції крові в глибоких шарах дерми, а допоміжні компоненти, проникаючи через пори, її пом’якшують та зволожують. У комплексі виходить масаж, що розбиває жирові грудки, через які з’являється горбистість. Після чого можна наносити креми та гелі.

Абразивами для скрабу можуть служити всі дрібні частинки природного походження. Це може бути морський пісок, дрібно мелена горіхова шкаралупа, сіль, кава. Допоміжні речовини – мед, косметичні олії,  фрукти, овочі, ягоди. Скраби для себе можна приготувати самій  в домашніх умовах.  Отож, з’ясуймо особливості найпопулярніших та найефективніших домашніх антицелюлітних скрабів.

Кавовий скраб

За 15 хвилин до прийняття душу змішайте декілька ложок кавової гущі з рідким медом. Додайте в цю суміш олії: мигдалевої, апельсинової чи оливкової. Наносити масажними рухами а проблемні зони тіла натерти. Для посилення ефекту можна до отриманої маси додати дрібку меленого гострого червоного перцю чи загорнутися в харчову плівку. Тримати 15 хвилин та змити теплою водою.

Скраб з морської солі.

Якщо кавовий скраб можна використовувати для будь-якого типу шкіри, то скраб з морської солі категорично заборонено використовувати для чутливої шкіри! Для всіх інших  він – дієвий компонент проти целюліту. Потрібно декілька ложок солі змішати з абрикосовою чи грейпфрутовою олією. Грейпфрутову олію можна замінити м’якоттю  цього фрукта, додати трохи меду та делікатними масажними рухами втирати в шкіру 20 хвилин, після чого змити теплою водою.

Вівсяний скраб

Такий скраб рекомендовано для чутливої шкіри. змішайте вівсяні пластівці з натуральним йогуртом чи кефіром та медом. Нанести масажними рухами на проблемні ділянки і змити через 15 хвилин.

Скраб з меду та кориці

Потрібно змішати мед з корицею в пропорції 2:1. Нанести масажними рухами та через 15 хвилин змити теплою водою.

Цукровий скраб

Кілька столових ложок коричневого цукру змішати з трьома чайними ложками олії, молока чи вершків, додати декілька крапель соку лимона чи ефірних олій  – лимонної, ванільної чи рожевого дерево. Нанести скраб на тіло та змити через 20 хвилин.

Такі заходи допоможуть не тільки позбутися целюліту, а й покращити загальний стан шкіри, врегулювати своє харчування, зменшити вагу та зміцнити фізичне здоров’я. Підходьте до проблеми комплексно, і ви забудете, що таке «апельсинова шкірка».