Весняна косметичка: 4 незамінні засоби

Зима залишається все далі й далі у дзеркалі заднього виду, а значить, час оновити косметичку. Кожна жінка намагається закупити якнайбільше матеріалів для капітального ремонту – від яскравих лаків для нігтів до аксесуарів, але основним був і залишається догляд за шкірою.

Нижче наведено кілька порад про те, які засоби повинні поселитися у вашій косметичці на весняний період.

Зволожувач

Під час зимніх морозів наша шкіра втратила значну кількість необхідної їй вологи. Тому зволожуючий крем буде обов’язковим. На що звернути увагу при виборі цього засобу?  Саме живильні масла і вітамін Е працюють як пом’якшувальні речовини, що діють на клітинному рівні, а також вони тримають шкіру підтримують шкіру зволоженою. Для сухої шкіри не завадять альфа-гідроксильні і бета-оксикислоти, особливо – гліколева кислота, що м’яко видаляє мертві клітини епітелію і дарує обличчю здоровий вигляд.

Відлущувач

Скраби та пілінги допоможуть позбавити шкіру від сухих і загрубілих шарів. Без цих засобів неможливо досягти сяючого вигляду шкіри. Однак, слід уникати скрабів на основі волоського горіха або абрикосових кісточок. Вони надто агресивні і часто приводять до запалень і подразнень. Замість них краще використовувати м’які скраби з коричневим цукром, подрібненими малиновими кісточками чи кавовими зернами.  Двох процедур на тиждень буде достатньо задля досягнення потрібного ефекту.

Сонцезахисні засоби з SPF-фільтром

Тепер, коли погода от-от знову стане теплою, актуальності набувають косметичні засоби з захистом від ультрафіолетового випромінювання. Ця після стара, як світ. Але, якщо ваша косметика не оснащена цим важливим елементом, її краще відкласти до наступної зими. Навесні позначка «SPF» на денних і тональних кремах просто необхідна. Найкраще використовувати засоби з неагресивними сонцезахисними компонентами, такими як  діоксид титану і/або оксид цинку. Що стосується конкретно сонцезахисного крему, то вже наприкінці березня його застосування під час тривалого перебування на вулиці, теж не завадить.

Тональний крем

Правильно підібраний якісний тональний засіб робить шкіру однотонною, матовою і сяючою. Але багато жінок відмовляються від тонального крему, оскільки вважають, що він сушить шкіру, не дає їй дихати і взагалі використовується тільки для маскування недоліків. Насправді тональний крем має не тільки косметичний ефект. Сучасні тональні креми містять в собі величезну кількість компонентів для догляду за шкірою (гіалуронова кислота, рослинны масла та екстракти і т.д.). Вони не тільки зберігають вологу, а й доглядають за шкірою протягом усього дня.

Підготувала Ася Дан

спеціально для “Живи активно”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Що потрібно знати про пілінг

Про користь скрабів для тіла

Як відчути весну кожною клітиною