Як огірки сприяють зниженню ваги

Є така думка, що огірки позбавлені поживних речовин — на це, мовляв, вказує блідий колір плодів і високий вміст у них рідини. Але саме склад рідини тут і є унікальним.

7 властивостей огірка, що допомагають захистити й поліпшити ваше здоров’я.

  • Сприяють здоров’ю кісток

Найважливішою поживною речовиною в огірках є вітамін К — ключовий для здоров’я кісток. Огірок зі шкіркою середнього розміру містить понад 20% рекомендованої добової норми вітаміну К. Низький рівень цього елементу деякі дослідження пов’язують з можливістю виникнення остеопорозу та підвищеним ризиком переломів.

  • Підтримує здоров’я серцево-судинної системи

 Огірки містять десятки антиоксидантів, зокрема флавоноїди, які захищають від серцевих захворювань.

  •   Вгамовують спрагу

 Один середній огірок містить 194 г рідини. Якщо додати у воду тонко нарізані скибочки огірка, то вона стане смачнішою, що сприятиме її більшому  вживанню.

  •  Сприяють зниженню ваги                      

Огірок має унікальне поєднання, що сприяє втраті ваги: він малокалорійний, містить клітковину й рідину. В одному середньому огірку стільки ж калорій, як у четвертині яблука.

  •  Зменшують ризик виникнення раку

Огірок містить природні фенольні сполуки — лігнани. Бактерії у травному тракті перетворюють лігнани в сполуки, що зв’язуються з естрогенними рецепторами. Деякі дослідження доводять, що лігнани можуть захищати від раку, пов’язаного з естрогеном, — рак грудей, яєчників, матки й простати. Дуже високий уміст лігнанів у насінні льону та кунжуту, капусті, броколі, полуницях, абрикосах.

  • Заспокоюють шкіру

 У м’якоті огірків присутні вода, вітамін С і кофеїнова кислота — це натуральні компоненти з протизапальними властивостями. Таке поєднання заспокійливо впливає на шкіру, зменшує подразнення та набряки. Саме тому огірки застосовують у домашніх умовах для догляду за шкірою.

  • Допомагають уникнути неприємного запаху з рота

Однією з причин виникнення неприємного запаху з рота є бактерії у шлунку. Рідина в огірках, а також слина, що виділяється під час жування, допомагають очистити рот і прибрати цей запах.