Всесвітній день боротьби проти раку

 

Одна з найбільших хвороб 21 століття – карцинома, широковідома як рак, вперше згадується ще в 1600 році до н.е. З тих пір кожне нове століття позначене боротьбою і намаганнями знайти панацею від цього лиха. Саме тому «Міжнародний союз з боротьби з онкологічними захворюваннями» проголосив 4 лютого Всесвітнім днем боротьби проти раку.

За останнє століття онкопатологія за рівнем захворюваності посіла друге місце у світі. На жаль, кількість летальних випадків щороку росте у геометричній прогресії. Статистичні дані Європи говорять про те, що найбільше онкохворих у країнах із середнім або низьким рівнем доходу на душу населення, у цьому рейтингу Україна займає друге місце.

За даними Національного інституту раку, найпоширенішим серед жінок є рак лімфатичної системи (хвороба Ходжкіна) і злоякісні новоутворення шийки матки (29,6%), серед чоловіків – хвороба Ходжкіна та злоякісні новоутворення яєчка (29,7%).

Саме тому Всесвітній день боротьби з раком покликаний нагадати про те, що 43 % ракових захворювань можна було б уникнути, якби кожен із нас дотримувався елементарних правил здорового способу життя! До них належать: дозоване перебування на сонці та в солярії, своєчасний похід до лікаря, відмова від паління, а головне – увага до власного здоров’я! 

Читайте також :

Кулінарні приправи та спеції – помічники у лікуванні та профілактиці раку

Три продукти проти раку