Всього 45 хвилин на день, щоб стати кращою людиною

Стаємо кращими вже сьогодні

Як удосконалюватися кожного дня і ставати краще, якщо часу зовсім немає на фітнес і похід до психолога?

Відповідь є: для цього потрібно всього 45 хвилин на день. Спробуйте вже сьогодні і побачите результат.

Де ж взяти цих 45 хвилин запитаєте ви?

20 хвилин

Прогулянка швидким кроком

Прогулянка швидким кроком на свіжому повітрі покращить не тільки настрій а й роботу серця і є відмінним тренуванням для всього організму.  Хоч ходьба здається і нудним заняттям, це одна з універсальних форм фізичної активності. Для цього вам потрібні тільки зручне взуття і трохи вільного часу. Якщо йти справді швидко, так наче ви запізнюєтесь на важливу зустріч – за 20 хвилин можна спітніти і підбадьоритися після довго сидіння в офісі.

* Поєднати прогулянки на свіжому повітрі можна прослуховуючи улюблені музику або аудіокниги.

5 хвилин

Вправи для здорових очей

Робота за комп’ютером та любов до ґаджетів впливають на наш зір. Навіть, пару днів без комп’ютера і зір поліпшується. Зараз на просторах Інтернету можна знайти багато різних вправ для очей: гімнастика, йога. Ну, наприклад, найпростіші вправи: дивитися вгору – вниз, вправо – вліво, кругові рухи, «малювання» очима букв і цифр.

5 хвилин

Масаж сухою щіткою

Це простий і всім доступний спосіб додати тонус шкірі, прискорити лімфообіг і скоротити кількість проблемних місць на тілі. Кладіть щітку на видне місце у ванній, щоб перед душем згадати про сухий масаж і як слід пройдіться щіткою по всьому тілу.

3 хвилини

Пішки по сходах

До п’ятого поверху можна точно обходитися без ліфту, а якщо підніматися по ескалаторах в метро, то пару хвилин можна заощадити.

7 хвилин

Зателефонувати батькам

Подзвонити батькам, бабусі, дідусю або друзям, які будуть щиро раді почути ваш голос. Всього 5-7 хвилин розмови з тими, кого ви обіймаєте рідше, ніж хотілося б, поліпшить і ваш день, і день того, кому ви телефонуєте. Ідеальний час для таких дзвінків – обідня перерва на роботі або по дорозі з роботи додому.

5 хвилин

Гімнастика після роботи

Якщо немає часу і сил на повноцінне тренування, прийти в себе після довгих робочих зустрічей або тривалого сидіння за комп’ютером завжди допомагає легка розтяжка. Килимок для йоги, шорти або легінси і всього п’ять хвилин – досить, щоб зробити шпагат, добре потягнутися на всі боки, встати на місток і зробити стійку на плечах.

2 хвилини

Вправи на дихання

Дві хвилини дихальних вправ – один з найшвидших і ефективних способів повернутися в спокійний, урівноважений стан. Одна з найкращих вправ – почергове дихання через ніздрі. Воно відмінно допомагає при стресі, заспокоює і освіжає.

* Закрийте праву ніздрю великим пальцем правої руки і вдихніть через ліву ніздрю. Потім закрийте ліву ніздрю правими безіменним пальцем і мізинцем, приберіть великий палець з правої ніздрі і видихайте через ніс. Потім, без паузи, вдихайте через праву ніздрю. Затисніть праву ніздрю правим великим пальцем і видихайте через ліву. Цей цикл можна повторювати 15-20 разів. Дихання повинно бути повільним, плавним і спокійним.

 

Де взяти 45 хвилин в день?

+ 20 хвилин

Провіряти соціальні мережі не частіше ніж один раз на день.

+10 хвилин

Не витрачати час на чутки і плітки.

+20 хвилин

Вчасно зупинитися. Якщо ви купили квиток на фільм, але через 40 хвилин зрозуміли що фільм нудний, або стаття, яку ви почали читати вже на третьому абзаці перестала бути цікавою, просто зупиніться. Вирушайте з кінотеатру на прогулянку. Замість нецікавої статті приділіть ці зайві 10 хвилин собі або близьким.

 

=  Всього 45 хвилин на день, щоб стати кращою людиною

 

 

 

Підготувала Інна Ляшенко