Вітамінно-білкова дієта, розрахована на 10 днів

 Скинути декілька зайвих кілограмів вам допоможе вітамінно-білкова дієта. На відміну від багатьох інших дієт, вона легко переноситься, не викликає відчуття голоду і не наносить шкоди здоров’ю. А в результаті – мінус 5-7 кг за 10 днів.

Основні принципи

Суть дієти в тому, що дозволяється вживати тільки білкову і вітамінну їжу. Жири та вуглеводи (а отже булочки і тортики) мають повністю зникнути з вашого раціону протягом курсу дієти. Також виключаються різноманітні соуси, приправи, кетчупи, майонези, заправки, тощо. Навіть кількість солі потрібно значно зменшити.

Важливо вживати білкові та вітамінні компоненти дієти окремо – під час різних прийомів їжі. До речі, безпосередньо роздільне харчування сприяє схудненню

Кількість води (бажано, підігрітої), мінеральної води, чаю без цукру і трав’янистих настоїв не обмежується. Однак не бажано вживати соки, солодкі лимонади, пиво та інші алкогольні напої.

Їсти потрібно шість разів на день, через кожні 2,5 години. Ви навіть не помічатимете, як швидко біжить час, тому відчуття голоду, таке знайоме любителькам всіляких дієт, вам не докучатиме.

Вітамінно-білковий день
Давайте розглянемо, як вітамінно-білкова дієта виглядає на практиці:
8.00 – два варених яйця (білковий компонент); 
10.30 – один грейпфрут (вітамінний компонент); 
13.00 – 200 г відвареного нежирного м’яса (білковий компонент); 
15.30 – два яблука (вітамінний компонент); 
18.00 – 200 г відвареної риби (білковий компонент); 
20.30 – один великий апельсин (вітамінний компонент). 

Окрім яєць, м’яса і риби до білкових компонентів можна також віднести знежирений домашній сир, бринзу, фету та інші білі, нежирні сири, нежирну дичину та варену ковбасу.

Вітамінними компонентами можуть бути не лише фрукти, а і сирі або варені овочі (без приправ), наприклад буряк, морква, огірки, помідори, перець, тощо.
Однак зверніть увагу, що солодкі фрукти, такі як виноград, банани, абрикоси і хурма, краще виключити із раціону, адже в них багато вуглеводів. Те ж саме стосується картоплі.

Вітамінно-білкова дієта – це ідеальний варіант для тих, хто хоче розпрощатися із парочкою зайвих кілограмів, набраних за жирно-вуглеводну зиму. Однак навіть якщо ви хочете скинути більше, ніж 5-7 кг, вона стане вам у нагоді: після проведення курсу дієти зробіть перерву (1-2 тижні) і повторіть весь цикл спочатку. Результат не змусить себе чекати!

Також читайте

Кетонова дієта 

“Жироспалювальні коктейлі: найсмачніші рецепти”

“Білкова дієта від П’єра Дюкана”