Як попередити весняний авітаміноз?

Весна – складний для багатьох людей період. Ослаблений імунітет, нестача вітамінів та мінералів можуть негативно впливати на організм. 

Слабкість, сонливість – це симптоми браку сонця, які дуже часто проявляються у людей саме взимку (вітамін D). Частіше гуляйте на свіжому повітрі, не сидіть вдома тільки через те, що градусник лякає низькою температурою.

Ясна кровоточать не лише через погану щітку, причиною може бути нестача вітаміну С. Також без цього вітаміну з’являються постійні проблеми з дихальними шляхами. 

Якщо у вас випадає волосся, а шкіра на голові надзвичайно суха, додайте в раціон вітамін Е. 

Зверніть увагу, без вітаміну Е: шкіра на тілі лущиться, та й взагалі має нездоровий відтінок. Часто не буває апетиту. Ще одним знаком може стати стан губ: вони можуть бути сухі і на них можуть з’явитися виразки.

Займайтеся спортом. Фізична активність допомагає подолати такі симптоми авітамінозу, як втома і відсутність енергії. Не обов’язково йти в спортзал. Просто почніть щодня робити зарядку і додавайте навантаження поступово. Через час заняття спортом стануть звичкою і це почне по-справжньому приносити задоволення.

Більше відпочивайте. Повноцінний відпочинок є дуже важливим для міцного здоров’я. Якщо життєвий графік побудований тільки на нескінченних справах і переживаннях, то навіть найдорожчі таблетки не допоможуть вам повністю відновити здоров’я. Менше нервуйте, знайдіть баланс і спіть не менше 8 годин на день.

Пропийте курс вітамінів. Навесні наш організм як ніколи потребує корисних вітамінів і мінералів. Зверніться до терапевта і дізнайтеся, який курс вітамінів найкраще пропити саме вам.