Як повернути впевненість у собі

Англійський літературний критик Семюел Джонсон свого часу говорив: «Впевненість у собі – перша необхідна умова великих починань».

Так це, чи ні, ми вирішили поцікавитися у психолога Ксенії Кірієнко.

Впевненість у собі безпосередньо залежить від самооцінки. Базова основа самооцінки, формується в ранньому

дитячому віці, і вже до 5 років дитина має фундамент особистої невимушеної самоцінності.

Потім упродовж всього життя самооцінка може варіювати, залежно від успіхів особистості.

Існує формула самооцінки, яку запропонував американський психолог Джеймс. Самооцінка = Успіх / Рівень домагань. При заниженій самооцінці, людина не впевнена в собі, не рішуча, надмірно обережна, часто буває тривожною, потребує підтримки і схвалення інших. Може Легко піддаватися впливу інших людей, навіть часто може піддаватися їх впливу і волі. Люди із заниженою самооцінкою, маючи комплекс неповноцінності, прагнуть іноді домогтися бажаного, будь-якою ціною і довести собі самому свою цінність.

То як же бути впевненими в собі?

Почати слід з підвищення своєї самооцінки. Рівень домагань, тобто цілі, свої очікування, повинен відповідати успіху, фактам досягнення поставлених завдань.

1. Ставтеся до себе добре. Любіть себе і поважайте. Пам’ятайте що ви унікальні.

2. У кожної людини є сильні сторони. Думайте завжди про них. Застосовуйте свої сильні сторони в будь-якій справі.

3. Концентруйте свою увагу на успіхи, і ніколи та ні при яких умовах не загострюйте його на невдачах.

4. Намагайтеся ставити перед собою цілі, яких ви можете досягти. Кожен успіх, буде підвищувати вашу самозначимість і, звісно ж,  впевненість у собі.

5. Контролюйте СВОЇ думки. Сила думки – велика сила. Позитивне мислення, додасть впевненості в своїх діях. Завжди думайте про те, що, що иб не сталося, це ваш досвід.

 
 Пам’ятайте! Ви маєте право на перемогу, але якщо навіть  буде невдача, то не переймайтеся, їй теж має бути місце у  вашому житті. За кожним великим успіхом, криється  дуже багато різного досвіду і не завжди з першого разу  виходить так, як ми хочемо. Не бійтеся робити помилки,  і  тільки тоді ви досягнете, саме того, що бажаєте!

 

 

Читайте також: Як виховати у дитини впевненість у своїх силах