Як сніданок впливає на рівень цукру у крові

Спеціалісти визначили, що якщо на сніданок вживати їжу, що багата на білок, можна довгий час упродовж дня не відчувати голоду. Експеримент виявив, що люди, які споживали додаткові протеїни на сніданок, мали нижчий рівень цукру в крові та менший апетит протягом дня.

Різні дієти

Як пояснили дослідники, білкова їжа перетравлюється довше, ніж вуглеводи, тому й голод приходить пізніше.

До того ж чим більше вжити білка на сніданок, тим довший ефект. Це також може стати у пригоді для тих, хто має бажання схуднути чи контролювати свою вагу.

Науковці спостерігали за 32 здоровими дорослими людьми. Зранку на сніданок вони їли кашу з зернових із високим вмістом вуглеводів та деяки з них запивали їжу ще й склянкою молока з додаванням сироваткового протеїну.

Через 2-3 години учасники обідали високовуглеводними стравами. Після кожного прийому їжі в них вимірювали рівень цукру в крові. Пізніше апетит кожного оцінювали за допомогою опитувальника.

Наостанок фахівці додали, що, незважаючи на те що в межах експерименту використовувався супутній сироватковий протеїн, для хорошого насичення підійдуть будь-які страви, багаті на білок.

За матеріалами www.health.harvard.edu

Читайте також:

Здорове харчування – високобілкова дієта 

Сочевиця: спробуй здоров’я на смак 

Білкова дієта від П’єра Дюкана – що нового?