Як їжа впливає на здоров’я волосся

Більшість людей зовсім не здогадується, що їжа здатна впливати на ріст волосся. Здорова, збалансована дієта повинна включати в себе такі продукти як: авокадо, лосось, насіння гарбуза, цитрусові, устриці, яйця й, навіть, батат.

В молодості ми думаємо, що волосся буде таким здоровим та красивим  завжди, але з роками ми зазнаємо стресу та напруги, що має негативний вплив. Багато людей мають  ламке й слабке волосся, котре виривається як тільки-но по ним проводять розчіскою, а деякі страждають облисінням.

На здоров’я волосся впливає багато факторів – спадковість, дефіцит вітамінів, вагітність, дисбаланс гормонів, хіміотерапія.

Зрозуміло, що волосся не буде шовковим та блискучим завжди, адже неможливо уникнути абсолютно всіх факторів ризику одразу.

Найбільше, що ми можемо зробити заради здорового волосся – це, в першу чергу, дотримуватись здорової та збалансованої дієти.

Їжа може вплинути на ріст волосся та запобігти його випадінню.

  • Ягоди, цитрусові, котрі багаті на вітамін С чудові супутники росту волосся. Вітамін С бере участь у формуванні колагену, який є чи не найголовнішим чинником здорового волосся. Без колагену волосся слабшає й стає ламким.
  • Сонце також може стати причиною проблем із волоссям. Сонячне проміння вражає шкіру голови й може завадити росту нового волосся. Вітамін Е може запобігти цьому, захищаючи шкіру та волосяні фолікули від пошкоджень.

Цей вітамін є невід’ємною частиною виробництва кератину, який є складовою волосся і сприяє його міцності. Вітамін Е є у кедрових горіхах, сонячному насінні та в мигдалі.

  • Волосся стає ламким, коли про нього перестають піклуватися і це, в свою чергу, може призвести до його випадіння при розчісуванні. Щоб запобігти ламкості, варто додати до вашого раціону Омега 3-жирні кислоти, які зможуть покращити якість волосся, збільшити концентрацію жирних кислот у шкірі голови. Лосось та насіння льону є найкращими джерелами Омега 3-жирних кислот.
  • Залізо є ключовим елементом для кровообігу, допомагаючи крові, збагаченої киснем потрапляти до шкіри голови. Залізо сприяє підвищенню міцності вашого волосся й запобігає його випадінню.

Додавання бобових до раціону на регулярній основі істотно вплине на здоров*я волосся, забезпечуючи постійний рівень заліза в крові.

  • Метилсульфонілметан відіграє величезну роль у рості волосся. Ця речовина також відома як органічна сірка й вона надзвичайно важлива для утворення кератину – будівельного матеріалу для волосся. Ці сполуки можна знайти у листовій зелені.
  • Дефіцит цинку є однією із причин випадіння волосся, а, власне, сам цинк є надважливим мінералом для здоров’я шкіри голови й здоров’я волосся в цілому. Додавання лише невеликої кількості устриць до вашого раціону здатне задовольнити денну норму цинку аж на 500%.

Стимулювати ріст волосся здатне також авокадо, яке багате на Омега 3- жирні кислоти, і може використовуватись як смачний елемент збалансованої дієти й, водночас, як маска для волосся, яку накладають прямо на шкіру голови заради поліпшення стану волосяних фолікул.

Оскільки волосся втрачає свій блиск з плином часу, то однією із методик збереження природного сяяння є додавання, як вже зазначалося, Омега 3-жирних кислот до вашої дієти, які забезпечують природний блиск і гладкість.

Більшість всього живого не росте без білку, й волосся не виняток. Яйця – це прекрасне джерело білку й біотину, що є водорозчинним вітаміном В, що сприяє здоров’ю шкіри голови. Споживання яєць кілька разів на тиждень значно підвищує рівень біотину, забезпечуючи стабільний і якісний ріст волосся.

Вода є найважливішим елементом життєдіяльності всього живого, навіть волосся. Приблизно 25% волосся складає вода.

Гідратація зберігає волосся сильним, шовковистим, сяючим та здоровим. Рекомендовано випивати 8-10 склянок води на день, щоб зберегти ваше волосся надовго.

Джерело:

https://www.worldhealth.net/news/food-hair/