Як змінити життя за 100 днів

100-денний Марафон Змін – новий мейнстримний рух активних людей, що сколихнув соціальні мережі. Його суть полягає в тому, щоб впродовж 100 днів робити те, чого не робив раніше. Скільки разів ви збиралися нарешті почати вивчати корейську, записатися на водне поло, схуднути, перестати дратуватися через дрібниці, наважитися змінити нецікаву роботу, написати роман… Звісно, можна продовжувати відкладати це в довгий ящик і гаяти час перед телевізором. А можна поставити собі конкретну ціль і спробувати досягти її за 100 днів… І стати кращими! Безліч людей перевірили це на собі й готові поділитися досвідом.

Що ж таке «Стоденний Марафон Змін» розповів ідеолог цього руху.

Іван Матвєєв – тренер особистісного росту:

Як усе починалося

Я все життя вважав себе лінивою людиною і не міг змусити себе робити елементарні речі, наприклад, зарядку вранці або регулярне читання. Я спостерігав за тим, як люди навколо мене досягають успіху, розвиваються і здійснюють мрії, і дратувався з цього приводу. Це було вороже відчуття, в основі якого була думка: “Поки інші досягають, ти ще нічого не маєш”. Всередині мене з’явилося гостре відчуття необхідності змін помножене на бажання реалізувати хоча б деякі свої мрії. Але я поняття не мав, як зробити перший крок. Саме в той момент до мене в голову прийшла ідея зробити публічну заяву про те, що наступні 100 днів я буду змінювати своє життя і кожен день писати про це.

Скажу чесно, було дуже страшно робити цей перший і найважливіший крок. Я думав про те, вийде чи ні. Що станеться, якщо я зійду з дистанції? Як будуть до мене ставиться близькі та знайомі, якщо я не зумію стримати слово? Як сильно я змінююся за 100 днів? І все-таки, зібравшись з силами, я зробив першу публікацію. Це ніби потрапити на нову територію, не маючи карти і кінцевого пункту призначення. І при цьому, зворотного шляху немає.

Чим закінчився Марафон

За час першого марафону я здійснив серйозний прорив! Настільки потужний, що це призвело до змін практично в усіх сферах мого життя. Я став більш впевненим у собі, поліпшив стосунки з коханою людиною, виріс як фахівець в галузі продаж і це тільки частина змін, які сталися.

Чому щось пішло «не так»

Після марафону я взяв паузу і дозволив собі розслабитися. Причому розслабився настільки, що знову почав відчувати давно забуте відчуття, про який я вже згадав спочатку. Такий стан речей мене не влаштовував, і я вирішив, що потрібно знову форсувати події. Усвідомлюючи колосальний вплив Марафону, я зрозумів що готовий пройти дистанцію в 100 днів знову. Рішення було прийнято перед Новим роком, а вже 15 січня я анонсував на своїх сторінках в соцмережах старт Другого Марафону Змін.

Що вирішив робити по-іншому

Для того, щоб мій марафон дав мені більше відчутні результати, в цей раз я запланував результати яких я хочу досягти, заздалегідь. Також я склав список літератури яку хочу прочитати і визначився з тим, що буду дивитися щодня навчальні ролики.

Що зараз

Сьогодні 28 день марафону. Прочитано 4 книги з 10 запланованих, плюс одна художня, яка не була в списку до прочитання. Пройдено курс навчання в Школі красномовства з управління своєю поведінкою під час публічних виступів. Переглянуто більше 30 навчальних і просто корисних відео. А ще я кожен день роблю ранкову зарядку, дихальні і артикуляційні вправи, скоротив вживання солодкого до мінімуму і 19 днів поспіль не вживаю алкогольних напоїв, хоча раніше міг спокійно дозволити собі це кожні вихідні. Завдяки тій роботі, яку я роблю над собою, почуття впевненості в собі зростає щодня і приходить розуміння, що при такому підході, зможу досягти всіх поставлених перед собою цілей.

Р.S. Якщо, б мені довелося читати таке рік тому, я б відчув неприємне відчуття. Мене б зачепило те, що хтось чогось досягає, поки я лінуюся. Якщо ви в Р ідчули щось подібне, поки читали цей текст, вітаю! – Ви на вірному шляху. І тільки від вас залежить, як швидко ви почнете змінювати своє життя. Слухайте свій внутрішній голос і зробіть перший крок, коли відчуєте, що прийшов час. Все у ваших руках!»

Але не завжди все йде як по маслу… Багато людей не витримують ритму, втрачають віру в себе і здаються. Як повернутися на бігову доріжку Марафону поділився власним досвідом Михайло Корчагін – генеральний директор проекту «Creative People Group»:

«Марафон – це, в першу чергу, можливість не прожити життя «на автоматі». Але пройти його повністю – важка задача, особливо коли кожен день складно планувати, немає чогось постійного. В результаті, особисто мені не вдалося з першого разу дійти до кінця. В якийсь момент Марафон став рутиною і здалося, що є справи більш нагальні. Проте, іноді питання не в тому, щоб пройти його повністю, а в тому, щоб наважитися на щось дійсно варте уваги, щось, що веде до кардинальних змін у власному житті.

Саме тому другий раз я починав Марафон вже з іншими думками, іншим настроєм і підходом, а тому зміг його завершити. Це не обов’язково має бути публічним явищем – досить, щоб ви просто могли щодня озиратися назад, аналізувати, що було зроблено, і чи позитивно ви мислите протягом дня. Марафон – це не завжди щось націлене, а всього лише постійна і невід’ємна частина нашого життя, яка завжди веде до кращих результатів.»

Підготувала Ася Дан