Як змінюється жіноче тіло під час овуляції

Горомональні сплески в організмі впливають на зовнішність та поведінку – саме так жіноче тіло демонструє, що готове до запліднення під час овуляції.

Збільшується мозок?

Вчені з Інституту Макса Планка з’ясували, що під час овуляції жіночий мозок збільшується. Як це відбувається: зростає рівень статевого гормону естрогену, і від нього  збільшується в розмірах гіпокамп. Саме ця область мозку і відповідає за емоції, спогади та настрої. Овуляція минає,  і гіпокамп набуває своїх попередніх розмірів.

Тепер зрозуміло, чому жінки часто дуже вразливі й сприйнятливі в період овуляції.

Загострюється пам’ять

Овуляція – це не тільки пік жіночої сексуальності, а й в цей період жінки краще запам’ятовують інформацію.

Жінка віддає перевагу червоному кольору

У матінки природи завжди все прораховано. В період овуляції жінка відчуває прилив сексуального бажання та гостріше свою власну сексуальність. Вчені з Техасу дослідили зовнішні прояви сексуального бажання. Виявляється, у цей період жінки надають перевагу червоному та рожевому відтінкам. Саме ці кольори мозок сприймає як демонстрацію сексуального потенціалу та впевненості.

Обирає поганого хлопця

Європейські сексологи досліджували анкети жінок на сайтах знайомств і дійшли висновку що під час овуляції жінку вабить не хороший, пристойний чоловік, а справжній поганець, зухвалий мачо.

 

Багато фантазує

В піковий період фертильності у жінок краще розвинута фантазія. Це може проявлятися як в сексуальному плані, так і підвищенні креативності на роботі.

 

З’являється рум’янець

Колір шкіри протягом менструального циклу трохи змінюється. Учені з Кембриджського університету кожен день в один і той же час протягом місяця фотографували кількох жінок. На фото видно, що в період овуляції шкіра рожевіла. Паралельні дослідження підтверджують, що чоловіки вважають жінок в період овуляції більш симпатичними.

Змінюється голос

Дослідження, проведене в 2009 році в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі, довело, що в період овуляції голос у жінок стає вищим.  Високий тембр, як відомо, асоціюється з молодістю.

Загострюється суперництво з іншими жінками

Жінки в період овуляції набагато більше зацікавлені в підвищенні свого соціального статусу, ніж в інші дні. В рамках одного дослідження, яке проходило в 2014 році, групі жінок, які перебували як в періоді овуляції, так і в крайніх точках циклу, запропонували зіграти в гру “Диктатор”, в якій учасниці повинні були поділитися виданими їм грошима один з одним. В результаті жінки, які перебували в періоді овуляції, поділилися тільки половиною того, що роздали інші учасниці.