Як зробити тісто для млинців корисним

По-перше, тісто для млинців може бути не тільки смачним, а й корисним.

Щоб зменшити кількість насичених жирів, використовуйте знежирене або напівжирне молоко. Дуже правильно й  замішувати тісто на молочній сироватці, яка зберігає всі мікроелементи та вітаміни молока, але водночас не містить молочного білка, який при випіканні перегоряє, надаючи  млинцеві гіркуватого смаку і насичуючи його шкідливими речовинами.

У яйцях містяться білки, вітаміни, мінерали та ненасичені жири, тож додавайте їх не шкодуючи, і отримаєте тісто, насичене корисними складниками.

Візьміть для тіста необдирне борошно (те, що змелене з цільного зерна) або суміш з половини білого і половини іншого борошна (житнього, гречаного чи вівсяного). Це збільшить вміст клітковини в страві, а отже, зменшить її калорійність. Клітковина дуже корисна для організму як природний адсорбент, до того ж вона дає відчуття ситості

Замість традиційної соняшникової олії додайте в готове тісто  ложку горіхової  чи гарбузової олії.

Випікайте млинці на сухій сковороді з керамічним антипригарним покриттям, яке не виділяє при нагріванні токсичних речовин.

По-друге, приготуйте корисну начинку.

Пропонуємо вибрати на свій смак із семи різноманітних начинок, рецептами яких щедро поділився переможець МастерШеф Євген Клопотенко