Японський педикюр: готуємо ніжки до босоніжок

Ороговілий шар, мозолі, «натоптиші», болючі тріщини на п’ятках, грибкові захворювання, врослі нігті – і це ще не повний список неприємностей, які чекають на тих, хто легковажно відноситься до здоров’я своїх ніжок. Більше того, на ступнях розміщуються основні рефлекторні точки, що відповідають за роботу внутрішніх органів – не даремно кажуть, що людина старіє з ніг. Тому до питання догляду за шкірою ніг потрібно підходити серйозно, регулярно робити ванночки з мінеральними солями, масаж і педикюр. Так, останнім часом популярності набирає японський педикюр, про який і піде мова далі.

Лікувальний ефект

Шар мертвої ороговілої шкіри на ступнях формується в результаті порушення кровообігу (зазвичай через носіння незручного взуття). Окрім того, що цей сухий і грубий шар шкіри виглядає не дуже естетично, він ще і має тенденцію до розмноження бактерій, що призводить до таких проблем, як неприємний запах і грибкові захворювання.

Японський педикюр – це обробка нігтів та шкіри ніг з використанням винятково природних інструментів та косметичних засобів, метою якої є не стільки надати нігтям привабливого вигляду, скільки оздоровити нігтьову пластину і шкіру на ступнях та провести профілактику грибкових інфекцій. Після процедури відновлюється ушкоджена нігтьова пластина, затягуються мікротріщини і пом’якшуються натоптиші. Японський педикюр омолоджує, регенерує, покращує еластичність та пружність шкіри, нормалізує роботу сальних залоз, зволожує шкіряний покрив, зміцнює нігтьову пластину та надає ніжкам здорового та ефектного вигляду.

Особливості японського педикюру

Процедура ця витончена і незвичайна. Основна відмінність японського педикюру від європейських та американських методик полягає у використанні винятково природних препаратів та інструментів. Під час процедури застосовуються натуральні ефірні олії, екстракти водоростей, бамбука, червоний чай, бджолиний віск і перлинова крихта, а також гліцерин, пантенол, ланолін (чудові зволожувачі), силікон і цинк (елементи, необхідні для росту здорових нігтів), вітаміни А, Е, Н у поєднанні з провітаміном В5. Майстер практично не використовує металеві і синтетичні інструменти під час роботи.

Ще однією особливістю такого виду педикюру є індивідуальний підхід – після ретельного огляду та діагностики майстер переходить до підбору компонентів та препаратів, за допомогою яких він приводитиме у форму ніжки клієнта.

Етапи процедури

Японський педикюр включає в себе декілька етапів: спочатку нігті очищуються, кутикула після обробки видаляється дерев’яною паличкою татібана, після чого здійснюється пілінг ніг натуральними препаратами з тонізуючим живильним ефектом, нігтьові пластини обробляються спеціальною пастою на основі парафіну і бджолиного воску, поверх якої наноситься захисний шар пудри, до складу якої входить кремній.

Також на нігті наноситься лікувальна сироватка, яка також підбирається індивідуально залежно від особливостей будови і проблем нігтьової пластини. На завершення на ступні накладається спеціальна маска для ніг і виконується масаж за допомогою гарячих шовкових мішечків Ацуя, наповнених мінеральною сіллю або кварцовим піском, аромаоліями і японськими сухоцвітами. Цей масаж посилює циркуляцію крові, пришвидшує регенерацію шкірних покровів, знімає втому і напругу, живить шкіру ніг.  

Японці вірять, що доглядаючи за своїми ніжками, а особливо знімаючи суху та згрубілу шкіру зі ступнів, ви очищуєте своє тіло і даєте йому вільно дихати. Та і взагалі – скоро літо, час підготувати ніжки до сезону відкритого взуття! Не забувайте час від часу робити масаж ніг, розслаблюючі ванночки, педикюр – це не лише надасть вашим ніжкам неперевершеного вигляду, а і убереже вас від багатьох неприємностей та захворювань.


КОЗЛОВА Світлана Олександрівна, подолог, досвід роботи 5 років

Мій досвід показує, що японський педикюр (а також манікюр) дає чудовий лікувальний ефект людям з деформованою, тонкою нігтьовою пластиною, схильною до розшарування. Через декілька процедур деформовані нігті починають відновлюватись, пришвидшується їхній ріст, шкіра ступнів пом’якшується і оздоровлюється. Також за рахунок протимікробної дії, японський педикюр – це чудова профілактика грибкових захворювань. Важливо, що склад матеріалів, які використовуються під час процедури гіпоалергенні. Однак окремо хочу виділити протипоказання для даної процедури, це: індивідуальна непереносимість, порізи нігтьового валику, а також грибкові захворювання нігтьової пластини.  

Тел.:+38(095)290-88-90

Підготувала Галина ТЕЛИЧУК 
спеціально для “Живи активно!”