З лідерів виростають чемпіони!

У Києві стартував новий всеукраїнський проект #ТиЛідер, започаткований Національним олімпійським комітетом, Програмою розвитку ООН та Фундацією Кока-Кола. Презентував проект знаменитий спортсмен, рекордсмен світу зі стрибків у висоту Сергій Бубка. «Мене дуже тішить, що проект #ТиЛідер народився на підґрунті заснованого національним комітетом «Олімпійського лелеченяти» – спортивно-масового заходу для дітей, який існує вже декілька років», – сказав голова НОК України Сергій Бубка.

Перше змагання в рамках нового проекту #ТиЛідер викликало у дітей неймовірний інтерес та непідробні емоції. Разом з учнями школи у  змаганні взяли участь і юні олімпійці — призери й учасники II літніх Юнацьких Олімпійських ігор в Нанкіні Антон Кузнецов (сучасне п’ятиборство), Юлія Левченко (легка атлетика), Ганна Красношлик і Пилип Ткаченко (обидва стрибки у воду). Разом вони змагались у спортивних та інтелектуальних конкурсах, а після оголошення переможців ділилися яскравими враженнями. «Найбільше мені сподобалися спортивні естафети, дуже приємно бути першим, робити щось краще за інших!», – зізнався Андрій. – «А я хочу стати професійним спортсменом», – сказав Олег. – «Мені цей проект подобається тим, що можна проводити багато часу з друзями і дізнаватися щось нове про свою країну», – каже його друг Олег.– «Я познайомився з юними, але вже професійними спортсменами, з яких хочеться брати приклад і також здобути свої перемоги. І не лише в спорті», – надихнулася досягненнями юних олімпійців Оленка.

«Діти, учасники проекту, стають лідерами, – зазначають батьки. – Перш за все, вони вчаться з легкістю долати труднощі, знаходити вихід у непередбачуваних ситуаціях, а головне – ростуть активними і здоровими». Саме ці якості знадобляться школярам для участі в новому проекті #ТиЛідер. Адже його учасники не лише демонструють особисті вміння, а й проявляють себе у команді. Разом виборють першість у вікторинах, рухливих іграх та естафетах.

Проект #ТиЛідер охопить понад мільйон дітей віком від 12 років із 4000 шкіл по всій Україні. В результаті інтерактивного конкурсу в навчальних закладах буде визначено переможців, які поїдуть до Олімпійського табору. А це більше 300 учасників, які найяскравіше проявлять себе! Там їх чекає незабутній відпочинок. А в дружній і невимушеній атмосфері, серед мальовничої природи школярі з легкістю освоять і освітні програми із захисту прав людини та збереженню довкілля. А незабутні враження залишать зустрічі з живими легендами спорту – справжніми олімпійськими чемпіонами. Видатні спортсмени розкажуть про свій зірковий шлях до перемоги та дадуть цінні поради, як досягти успіху.

Без сумніву, #ТиЛідер стане цікавим всеукраїнським проектом, що допоможе дітям бути впевненішими у собі, активно розвиватися, висловлювати і захищати свою точку зору, наслідуючи позитивні приклади відомих особистостей. «Цей проект, безумовно, сприятиме вихованню для країни майбутніх лідерів і нових чемпіонів!», – впевнений Сергій Бубка.