7 корисних добавок до чаю

чай

Іноді нам хочеться смаку та вражень. Пропонуємо вам 7 добре відомих добавок до чаю. Смаки та запахи вам знайомі, поговоримо про користь. Напої смакують як гарячими, так і охолодженими. 

  • Жасмин

Допомагає впоратися з загальним занепадом сил і симптомами хронічної втоми, піднімає знижений артеріальний тиск і збуджує апетит.

  • Імбир

Корінь імбиру можна натирати на тертці, заварювати окропом або додавати шматочки в заварку. Він чудово зігріває, бадьорить і активізує обмін речовин.

  • М’ята

Запашні листочки м’яти, заварені з чорним чаєм, мають заспокійливу дію. М’ята допомагає від нетравлення шлунка, при температурі під час застуди або грипу, знімає роздратування і зменшує кашель при бронхіті.

  • Калина

Ці ягоди – джерело вітамінів. Розітріть їх з цукром та додайте до чаю.

Має протизапальну і антибактеріальну дію, містить евгенол, який вбиває мікроби, зміцнює імунітет. Є природним антиоксидантом.
Знижує вміст глюкози в крові. Сприятливо впливає на процес травлення і запобігає накопиченню жиру, перетворюючи поступаючу в організм глюкозу в енергію. Активізує роботу головного мозку. А ще кориця підвищує лібідо! Тож додайте дрібку меленої кориці у чай або покладіть у нього 1 паличку цієї прянощі.

  • Кардамон

Заспокійливо впливає на нервову систему, розслаблює, лікує депресивні стани. Стимулює роботу мозку, знімає головний біль.

  • Бодян

Підвищують опірність до стресів та інфекцій, нормалізують роботу нервової та ендокринної систем, стимулюють вироблення естрогену,
сприяє нормалізації менструального циклу.

Читайте також:

10 найпростіших варіантів детокс-програм