Активний уікенд 8-9 серпня: пульс спортивного життя – у Маріїнському парку столиці

Дуже активними видадуться ці вихідні у Маріїнському парку столиці. На світанку в суботу та неділю 8-го і 9-го серпня відбудуться заняття йогою Kyiv Sunrise Yoga з відомим українським танцюристом, 5-разовим чемпіоном України зі спортивних бальних танців Євгеном Корякіним. Тож радимо взяти участь у півторагодинних заняттях, що розпочнуться о 9:00 на галявині за сценою–черепашкою. Крім практики, тут ви зможете дізнатися, що таке правильна хатха-йога і йога взагалі.

Варто відмітити, що це не найбільш ранні активності у Києві. Тим, хто прокидається зі світанком, чи навпаки – ще не лягав, у неділю, 9 серпня, пропонуємо долучитися до Sun on my run 5.0 Super Party!, пробігти 4 чи 9 км дрімаючим центром столиці і зустріти схід сонця разом з натхненницею ранкових пробіжок Mary Sugar. Не проспіть!  Збір о 4:00 (ранку!) біля станції метро «Олімпійська».

А вдень 8 та 9 серпня на території Маріїнського парку пройде перший некомерційний благодійний фестиваль сім’ї та спорту «Крепатура» – цікаве поєднання спортивних заходів для батьків та дітей. У програма фестивалю сімейні ігри (іноді зовсім незнайомі більшості, такі, наприклад, як трибол), індивідуальний та командний спорт, танці, йога, street workout, змагання на швидкість для найменших, а також смачні частування, спортивні товари і багато-багато іншого. На спорт-фесті «Крепатура» вас чекають майстер-класи з стретчінгу, пілатесу, акробатики. Для любителів йоги, наприклад, ранкові заняття Kyiv Sunrise Yoga 9 серпня з 10:30 можуть плавно перейти у майстер-клас з керівником йога-студії «Ганеш», майстром з Індії Шаші Ранджаном. 

І не забувайте про гідратацію при фізичних навантаженнях, візьміть з собою пляшечку улюбленого напою.

Під час фестивалю «Крепатура» також пройдуть дві благодійні акції, у яких зможуть взяти участь усі бажаючі. Перша – збір коштів на придбання канцелярії школярам-переселенцям зі Сходу України «До навчання готовий!». Друга  – збір спортивного інвентарю для вихованців дитбудинків «Україна повинна бути сильною!». Якщо у вас є канцтовари, м’ячі, ракетки, ролики чи підлітковий велосипед, якими ви готові поділитися з іншими – усе це може стати у нагоді дітям-сиротам та переселенцям. Не залишайтесь осторонь!

І, нарешті, усіх загартованих велолюбителів запрошуємо 8 серпня стати учасниками 6-ти годинного крос-кантрійного веломарафону на березі лиману Хаджибей. Цікаво, що він має назву «Ніч у липні…», що свідчить про те, що зазвичай це змагання проводиться попереднього місяця. Старт цьогоріч відбудеться 8 серпня о 17:00 біля села Алтестове Одеської області на узбережжі Хаджибейського лиману, завершення гонки відповідно – о 23:00. Веломарафонцям належить чверть доби від засвітла до темної ночі долати коло довжиною 11,68 км з набором висоти до 164 м. Тому й вимоги щодо участі у гонці враховують цю специфіку, з якою радимо обов’язково ознайомитися за вище вказаним посиланням усім, хто хоче випробовувати себе у цьому незвичному змаганні. Зареєструватись та зробити благодійний внесок у розмірі 150 грн. можна встигнути на місці буквально за годину до офіційного старту.

Бажаємо вам активних та насичених вихідних!