Чим зайнятися на пляжі – 8 ідей для веселого відпочинку

Що може бути приємніше, ніж лежати на тепленькому пісочку, слухати шепіт хвиль і насолоджуватись промінням літнього сонечка? Влітку слід якомога більше часу проводити на пляжі, і це стосується не лише 2 тижнів відпустки на морі – адже водойми та обладнані пляжі є у кожному місті. І навіть якщо ви вже вдосталь навалялися на піску, назасмагалися та наплавалися, є ще безліч речей, якими можна зайнятися саме на пляжі, які подарують вам незабутні враження на рік вперед! До вашої уваги декілька ідей, які урізноманітнять ваше ліниве «пляжування».

  1. Пісок – це чудовий матеріал для творчості: будуйте замки, ліпіть чудернацькі скульптури або пишіть пісочні картини! Можете для сміху закопати у пісок друга (до речі, буде йому сеанс псаммотерапії – справжня пісочна ванна) і «добудуйте» йому хвіст русалки.
  2. Займіться «полюванням» на мушлі та гарні камінці – із них ви зможете потім зробити рамку для фотографій, прикраси або просто гарну аплікацію разом із дітьми. Якщо ви привезете такі дрібнички з морського узбережжя, вони нагадуватимуть вам про чудову відпустку цілий рік. До речі, на морі можна навіть влаштувати полювання на раків та мідій – і час проведете цікаво, і смачна вечеря забезпечена.
  3. Пограйте у рухливі пляжні ігри: пляжний волейбол, бадмінтон. Можете грати своєю компанією або приєднатися до інших. До речі, з м’ячем чи фризбі можна грати прямо у воді – буде не так спекотно.
  4. Якщо на пляжі є батут або водні гірки – це чудова можливість згадати дитинство і повеселитися від душі. Також можете покататись на катамарані чи на банані, або ж навіть просто принесіть із собою надувний матрац і пострибайте з нього на глибині.
  5. Якщо ж душа бажає чогось екстремальнішого – існує безліч цікавих пропозицій: прокатіться на водних лижах або на вейкборді. Вейкборд нагадує сноуборд, але на воді. Також можете спробувати віндсерфінг. На відміну від класичного серфінгу, для якого потрібна висока океанська хвиля, віндсерфінгом можна займатися у будь-якому водоймі. Гібрид двох попередніх видів спорту + дельтапланеризм – це так званий кайтсерфінг (від англ. kite – «повітряний змій») – він поєднує у собі ковзання по воді і польоти у повітрі. Якщо вам хочеться зануритись під воду, а не літати над нею – спробуйте дайвінг. Але це вже для морів та океанів – навряд чи ви побачите щось захоплююче на дні міських озер та річок.
  6. Якщо ж вам більше до вподоби спокійний відпочинок, запасіться цікавими книжками, журналами або настільними іграми. Обов’язково влаштуйте пляжний пікнік, адже літо – це сезон полуниці, черешні, кукурудзи, дині та кавунів! Візьміть із собою смачні освіжаючі коктейлі та смузі, але не забудьте заздалегідь покласти їх у термо-сумку.
  7. Пляжі мають гармонійну та мирну атмосферу, тому це місце вважається ідеальним для медитації та занять йогою. Але такі заняття краще проводити рано вранці або пізно увечері, коли на пляжі менше людей.
  8. Якщо вам нічого робити не хочеться, а засмагати набридло – пройдіться босоніж по узбережжю. Ходіння босоніж на природі загартовує та зміцнює організм людини, до того ж це чудовий масаж ніг.

Отже пляж – це місце, де можна не лише чудово відпочити та розслабитися, а і провести час із користю і гарненько повеселитися. Саме на пляжі можна сповна насолодитися літніми днями та забути про всі проблеми та негаразди. Але не забувайте про правила безпечної засмаги, адже сонце влітку таке пекуче!

Підготувала Галина ТЕЛИЧУК 
спеціально для “Живи активно!”

 

Також читайте “10 активних MUST DO цього літа”

“Попливли!”

“Правила поведінки у воді”