Чорний чай корисний для міцності кісток

Дві-три чашки чорного чаю на день значно знижують ризик переломів – до такого висновку дійшли австралійські вчені.

Згідно з результатами дослідження CAIFOS (Calcium Intake Fracture Outcome Study), серед 1000 жінок, вік яких в середньому склав 75 років, у тих, хто  пив принаймні три чашки чаю на день, ризик виникнення серйозних остеопоротичних переломів був на 34% нижчий, а ризик перелому шийки стегна – на 42% нижчий у порівнянні з жінками, які не мали такої звички.

Дослідники пояснюють такий позитивний ефект великою кількістю флавоноїдів, що містяться у чорному чаї і зміцнюють структуру кісток. Вчені також припустили, що однією з причин такого взаємозв’язку між вживанням чаю та зниженням ризику переломів є те, що любителі чаю зазвичай п’ють менше кави. Згідно зі статистичними даними, любителі чаю також вживають більше фруктів.

При цьому головний дослідник доктор Річард Принс з Університету Західної Австралії зазначив, що змінювати свої харчові звички, особливо у літньому віці, достатньо важко. Однак важливо розуміти, що свідоме збільшення вживання чорного чаю є чудовою стратегією профілактики ламкості кісток у похилому віці.

За матеріалами сайту «Medscape».

Також читайте:

Масала – чай за індійським рецептом

Що п’ють українці: дослідження ВЕСНА