День гіпертензії у Львові!

Наш освітньо-інформаційний проект “Дні гіпертензії” завітає до Львова 15 липня! Подія відбудеться на проспекті Свободи, біля пам’ятника Т.Г. Шевченку.

Якщо вас чи ваших рідних  турбують перепади артеріального тиску, головний біль, важкість та шум у вухах,  непокоять безсоння, дратівливість, знижена працездатність – перевірте тиск.

Часто ми ігноруємо незначні перепади артеріального тиску, але дарма. Підвищення тиску на кожні 10 мм рт. ст. збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 30%.
Щоб привернути увагу громадськості до важливості контролю тиску, ми запроваджуємо соціально відповідальний проект «Дні Гіпертензії».

Всіх відвідувачів ми навчимо:

– коли та як правильно вимірювати тиск
– які норми артеріального тиску для різних вікових груп
– які хронічні хвороби виникають внаслідок неконтрольованого тиску
– до якого лікаря звертатися, якщо у вас високий тиск
– як збалансувати раціон, якщо у вас високий тиск
– належна фізична активність при гіпертонії

На заході вам запропонують  вимірювання артеріального тиску,  обчислення індексу маси тіла,  визначення рівня холестерину та з’ясування особистого ризику серцево-судинних захворювань за шкалою SCORE. Отримані показники будуть внесені  у вашу  індивідуальну анкету пацієнта та будуть прокоментовані лікарем-експертом.

Витративши кілька хвилин свого часу, ви збережете дорогоцінне здоров’я. Піклуйтеся про себе, приходьте на обстеження!

Для привернення уваги громадськості до проблеми гіпертензії ми створюємо «Дерево життя».  У фотозоні «Дерево життя» будуть вивішені результати вимірювань тиску відвідувачів, поділені згрупи і позначені кольорами:

·        Зелений колір – нормальний тиск, низький серцево-судинний ризик (ССР)

·        Жовтий – незначне перевищення норми, потрібне звернення до лікаря, помірний ССР

·        Червоний – значне перевищення АТ, потрібне негайне звернення до лікаря, високий ССР