Фестиваль здоров’я «Живи активно!» повертається

Запрошуємо Вас на  4-й сезон Всеукраїнського фестивалю «Живи активно!» про здоровий та активний спосіб життя. Ми повертаємося в центральні парки міст, де будемо зваблювати вас здоровим та активним способом життя.

м.Київ

7 вересня

Парк ім. Т.Шевченка

Запрошуємо Вас з 12.00 до 17.00.

«Живи активно!» – це клуб закоханих у життя, у розвиток та вдосконалення.

Фото з фестивалів:

Київ – 8 червня

Львів – 22 червня

Дніпро – 29 червня

Одеса – 6 липня

Це можливість переконатися, що найкращий шлях до здоров’я:

  • Багато рухатися
  • Правильно харчуватися
  • Дізнаватися нового
  • Не втрачати цікавості до світу
  • Спілкуватися з різними людьми

Кожен гість, незалежно від темпераменту й віку, отримає корисні знання та рекомендації:

  • Що робити, аби не хворіти
  • Як обрати власну дієту та почати здорово харчуватися
  • Як полюбити рух і спорт
  • Чому варто знайти собі хобі
  • Як розвивати дитину

Фестиваль – це місце, де ми збираємо професіоналів у своїй справі для спілкування з вами.

Щоб цікаво й весело було всім, обіцяємо багато розваг для дітей, змагання, майстер-класи та лекції.

До лікаря… в парк!

Важко знайти час, щоб піти до поліклініки… Стіни медичного закладу наводять на тривожні думки… Зізнайтеся: через такі ж відмовки візит до лікаря на профілактичний огляд переноситься на невизначений термін.

Чи ви прихильник позиції «навіщо йти до лікаря, якщо нічого не болить?». Але сумна статистика свідчить, що «не болять» багато серйозних захворювань. Як про це дізнатись?

Ми пропонуємо зробити це легко, цікаво, без страху очікування розмови з лікарем сам на сам. Просто приходьте на фестиваль «Живи активно!» у вашому місті.

Усміхнені й приємні кваліфіковані лікарі будуть раді відповісти на ваші запитання. Вони розкажуть, як вести здоровий спосіб життя, мати гарне самопочуття і зберігати себе в будь-якому віці.

Як фестиваль «Живи активно!» допомагає дбати про здоров’я?

Кожен, хто бажає, навіть якщо він просто прогулювався в парку, може завітати до імпровізованого кабінету лікаря – ендокринолога, терапевта, кардіолога чи іншого спеціаліста. Просто серед дерев і квітів ви зможете дізнатися про рівень цукру у своїй крові, зробити електрокардіограму, поміряти тиск, отримати прогноз ризиків щодо розвитку хвороб серця і судин та отримати інші консультації лікарів.

І нехай це схоже на гру в лікаря – фахівці з «кабінету під деревами» дадуть цілком серйозні, аж ніяк не «іграшкові» рекомендації, як змінити спосіб життя чи яких інших спеціалістів ще слід відвідати.

«Живи активно!» – це про фізичну та інтелектуальну активність у будь-якому віці

Ми поставили перед собою амбітну мету – пропагувати культуру здоров’я. Ідеться не тільки про фізичне здоров’я, а й про моральне та психічне, а також про підтримання когнітивних функцій.

Спорт

Для кожного віку та темпераменту можна підібрати свій комфортний варіант фізичних активностей. Якщо ви не любите бігати, не робіть цього – почніть ходити. Якщо вам важко даються кардіотренування – спробуйте статичні вправи.

Зарядка, фізкультура, рух потрібні не тільки для тіла: дослідження підтверджують, що спорт змушує працювати й мозок! На майстер-класах і відкритих заняттях досвідчені інструктори розкажуть, як фізична активність допомагає зберігати когнітивні функції, допоможуть обрати найцікавіший для вас вид занять.

Хобітерапія

Ми пропонуємо подивитися на хобі як на засіб боротьби зі стресом, поганим настроєм і депресією. Переключивши увагу з робочих або побутових проблем на певне заняття, можна розслабитися та емоційно відновитися.

Хобі сприяє збереженню пам’яті та уваги й навіть допомагає знаходити нових друзів, розширювати коло спілкування. Так створюються клуби зацікавлених однією справою.

Фестиваль «Живи активно!» підкаже, що можна робити, і дасть змогу спробувати свої сили в різних видах діяльності. Обирайте те, що вам ближче: садівництво, розв’язання кросвордів, танці, фотографування, вивчення іноземних мов – усе це принесе і задоволення, і користь.

Здорове харчування

Вибір дієти – справа індивідуальна і залежить від особливостей здоров’я, ритму життя, особистих уподобань. Але зазвичай будь-яка дієта – це серйозне випробування сили волі, адже більшість із них – певне обмеження раціону.

Ми розкажемо, як щоденне харчування можна зробити корисним та смачним.

Не експериментуйте самотужки – дайте вашому організмові шанс. На допомогу вам прийде професійний лікар-дієтолог.

Чи знайдеться щось цікаве на фестивалі для дітей?

Для малечі передбачено таку пізнавально-розважальну програму, що позаздрять і дорослі!

Для дітей проводиться безліч різних естафет, конкурсів, майстер-класів, які в ігровій формі допомагають більше дізнатися про організм людини, навчають, що робити в разі травмування (наприклад, якщо порізався або забив коліно), як допомагати тим, хто поряд, як чистити зуби та правильно харчуватися.

Навчання малеча проходить на іграшкових ведмедиках і ляльках, але знання отримує справжні й дуже важливі для щоденної безпеки. Крім того, діти візьмуть участь у різних змаганнях та навіть зможуть під час гри потрапити… всередину людського організму й дізнатися, що в ньому і як влаштовано.

Які консультації можна отримати під час фестивалю «Живи активно!»?

В імпровізованих пересувних кабінетах вас проконсультують:

  • терапевт
  • ендокринолог
  • кардіолог
  • стоматолог
  • дерматолог
  • дієтолог
  • офтальмолог
  • інші спеціалісти

У «кабінетах» просто неба кожен зможе безкоштовно виміряти рівень цукру в крові, артеріальний тиск, щільність кісткової тканини, зробити електрокардіограму тощо.

Майстер-класи для дорослих проведуть лікарі екстреної медицини, які навчать принципів надання першої долікарської допомоги.

Коли і куди приходити, щоб стати учасником фестивалю «Живи активно!»?

  • 8 червня – Київ  
  • 22 червня – Львів
  • 29 червня – Дніпро – парк ім. Т.Шевченка
  • 6 липня – Одеса – Горсад (вул. Дерибасівська)
  • 7 вересня – Київ – парк ім. Т.Шевченка

Традиційно ми чекаємо всіх, хто веде активний спосіб життя або тільки почав думати про це, хто хоче дізнаватися чогось нового.

Приходьте, відпочивайте і… ставайте здоровішими разом з фестивалем «Живи активно!»

Соорганізатор фестивалю:

ВГО “Асоціація превентивної та антиейджинг медицини”

ТОВ “Превентклініка”

З питань участі у фестивалі пишіть:  juldotsenko@gmail.com