Фітнес по-новому: TRX, Piloxing, Zumba, Port De Bras тощо

12 жовтня у Києві відбувся благодійний фітнес-марафон «Не будь байдужим!», організований Фондом Олени Пінчук АНТИСНІД та кращими фітнес-тренерами України. На двох майданчиках – в Ігровому залі одного з корпусів Національного Університету фізичного виховання і спорту та на відкритому майданчику поряд  з 10 ранку  до 17 вечора практично в режимі нон-стоп пройшли 13 унікальних майстер-класів з різних напрямків фітнесу. Деякі з них тільки починають здобувати популярність в українських шанувальників спорту та активного способу життя.

Заняття за системою Пілатес отримали вже досить широке визнання у прихильників фітнесу в Україні. Ці вправи допомагають не тільки зміцнювати м’язи тіла, але і навчить його відчувати цілком, рухатися і жити в гармонії. Важлива роль на занятті відводиться навчанню правильному диханню, відповідальному за кровопостачання мозку і покращення циркуляції крові. Правильне дихання і рух – головний ключ до зміцнення м’язів і прекрасного самопочуття. Недарма Джозеф Пілатес називав свій метод – мистецтвом контрологіі. Контроль розуму над тілом – необхідна умова для здорового способу життя.

Piloxing® – це оригінальна фітнес-програма, що поєднує в усе найкраще від боксу, пілатеса і танцю. Ця програма була створена знаменитої шведської танцівницею, раніше займалася боксом, Вівек Йенсен (Дженсен). Заняття пілоксінгом допомагають ефективно скинути зайву вагу, поліпшити швидкість, координацію, реакцію, розвинути гнучкість і витривалість. Девіз пілоксінга: «Сильна, струнка, сексуальна». Кожне з цих слів характеризує різні напрямки даної програми. Вправи, взяті з боксу, вчать деяким технікам самозахисту, роблячи жінку сильною. Вправи з пілатесу допомагають стати стрункою, досягти гармонії рухів за рахунок власного тіла. Сексуальність забезпечується цілим рядом запальних танцювальних рухів. Під час тренувань використовуються спеціальні рукавички з додатковою вагою, що сприяють додаткового збільшення інтенсивності спалювання калорій і запобіганню серцево-судинних захворювань.

TRX – захоплююче силове тренування за допомогою унікального обладнання TRX-петель з використанням ваги власного тіла. Тренуючись за даною методикою, можна одночасно розвивати силу, рухливість, витривалість, координацію, баланс, формуючи ідеальну поставу. Система вправ TRX з успіхом використовується для льотної підготовки. Багато зірок спорту так само захоплюються тренуваннями TRX.

А от Zumba® – це найпопулярніша в усьому світі танцювальна фітнес-програма, заснована на латинських та інших світових ритмах. Вона проста, ефективна, безпечна і підходить практично для будь-якого рівня підготовки! Це тренування з простими для повторення рухами, що переростає в захоплюючу «фітнес-вечірку».  

У танцювальних ритмах проходить і Port De Bras® (пер. з французької – рух рук і тіла) – це відпрацьовані техніки танцювальних па, призначені для розвитку сили і гнучкості, схуднення і зняття стресу. PortDeBras® поєднує елементи йоги, хореографії, пілатесу, інших видів фітнесу. Суть тренування полягає не у виконанні вправ окремо, а у плавному перетіканні одного вправи в іншу внаслідок чого народжується танець. Ця методика допомагає зміцнити м’язи, розвинути координацію і гнучкість, сформувати правильну і красиву поставу, навчитися керувати своїм диханням і відчувати своє тіло в просторі, розслаблятися у русі. Цей вид тренувань підходить практично всім. Навіть жінки з надлишковою вагою, після такого тренування почуються себе пластичними і граціозними. Спеціальна хореографічна підготовка для таких занять не потрібна, так як початкові тренування прості і поступово ускладнюються.

Організатори дякують усім небайдужим, хто взяв участь у благодійному фітнес-марафоні, адже усі зібрані від його проведення кошти спрямовуються на допомогу ВІЛ-позитивним дітям із сімей біженців зі сходу України для придбання їм одягу, медикаментів та дитячого харчування.

Також читайте:

“Унікальний фітнес-марафон заради допомоги ВІЛ-позитивним дітям”

“​Для витривалих: осінні європейські марафони”