Гормон росту: для росту чи для стрункості?

Починаючи з 20-річного віку в нашому організмі поступово знижується рівень гормону росту людини; у віці 65 років цього гормону в організмі у багатьох людей залишається зовсім незначна кількість, або немає взагалі. Зменшення рівня гормону росту супроводжується багатьма неприємними зовнішніми ознаками, які ми зазвичай пов’язуємо зі старінням – від в’ялої шкіри, появи животика до браку життєвої енергії.

Проте рівень гормону росту в організмі можна збільшити, причому цілком природним шляхом – за допомогою фізичних вправ.

Справа в тому, що гормон росту людини, як виявили вчені, виробляється у відповідь на інтенсивне фізичне навантаження.

Особливо ефективними є вправи на підняття ваги і вправи на опір, якщо виконувати їх 2–3 рази на тиждень.

Включайте у ваші важкоатлетичні заняття короткі вправи з інтенсивним навантаженням (з вагою, яку ви можете підняти не більше 6 разів), а також тренування для нижньої частини тулуба і кінцівок (зокрема, присвятіть мінімум половину часу тренування вправам для ніг). Звичайно ж, перш ніж починати будь-які інтенсивні тренування, порадьтеся зі своїм лікарем.

Численні клінічні дослідження показують, що гормон росту людини може допомагати чоловікам і жінкам залишатися стрункими, втрачати жирову масу і зміцнювати серцево-судинну систему.

Ряд досліджень також показали, що відновлення показників гормону росту до рівнів, властивих людям молодшого віку, може допомогти літнім людям істотно поліпшити якість життя, зберегти свою незалежність, скоротити кількість візитів до лікаря і зменшити необхідність у відвідуванні медичних установ.

 

Також читайте “Целюліт: жіночність, яку ми приховуємо”

“Фізично активні жінки – здорові жінки”

“Стрункість завдяки гормонам: цикл змін”