Худнемо на воді: водна дієта

Мабуть, ви не раз чули, що вода є необхідною для життєдіяльності людського організму. І навіть зустрічали інформацію про те, що без їжі людина може прожити сім днів (є чимало прикладів, які довели, що насправді значно довше), але без води загине за три доби (є чимало випадків, які, на жаль, довели, що й три дні може витримати не кожен).

Прихильники теорії омолодження організму за допомогою води вважають, що процеси старіння зумовлені тим, що людина з віком вживає все менше рідини, бо зменшує фізичну активність. Тож, на їхню думку, достатньо пити належну кількість чистої води щодня, щоб зберегти молодість. Та насправді бути вічно молодим неможливо. Можна лише звикнути забезпечувати свій організм необхідною кількістю рідини для нормального функціонування та всіх фізіологічних процесів, в тому числі, процесів обміну.

Щоб позбутися зайвої ваги за допомогою так званої «водної дієти», потрібно зважати на необхідність вживати більше рідини, ніж за звичайних умов. Тож якщо маєте проблеми зі здоров’ям, насамперед, із нирками чи серцево-судинною системою, порадьтеся з лікарем. Скоріше за все, він порадить інший спосіб боротьби із зайвими кілограмами. Ну, а тим, хто не має хронічних хвороб, цілком можна спробувати «водний» підхід.

Щоб розрахувати кількість чистої води, яку необхідно вживати, дотримуючись водної дієти, потрібно розділили свою вагу на 20. Наприклад, якщо людина важить 70 кг, щоденно вона має випивати 3,5 л води.

Воду треба пити невеликими порціями. Зважаючи на те, що із сечею під час водної дієти будуть виводитися й корисні мікроелементи, бажано вживати вітамінно-мінеральний комплексний препарат. Який саме, допоможе обрати лікар.

Порада дієтолога

Приблизне щоденне меню із розрахунку 70 кг ваги

  1. За півгодини до першого прийому їжі – 250 мл води
  2. Сніданок
  3. За півгодини до обіду – 400 мл води
  4. Обід
  5. За півгодини до полуденка – 400 мл води
  6. Полуденок
  7. За півгодини до вечері – 500 мл води
  8. Вечеря
  9. Овочевий коктейль
  10. За півгодини до сну – 500 мл води

Беручи до уваги те, що при вазі 70 кг потрібно щоденно випивати 3,5 л води, воду невеликими порціями треба пити протягом усього дня.

Водної дієти не можна дотримуватися довго – вона розрахована на двотижневий курс. Після її закінчення необхідно зробити перерву тривалістю щонайменше три тижні. Загалом, як і перед початком будь-якої дієти з метою схуднення, необхідно порадитися з фахівцем, щоб уникнути небажаних наслідків та досягти оптимального результату.