Коензим Q10 – потужніший антиоксидант

Основна функція Коензиму Q10 в нашому організмі – це забезпечення енергією всіх клітин тіла. Крім того, він володіє потужною дією антиоксидантів, захищає жирні кислоти від окислення вільними радикалами та стабілізує клітинні мембрани, тим самим забезпечуючи протікання процесів обміну, життєво важливих для клітин.

В першу чергу Коензим Q10 необхідний серцевому м’язу, енергетичні витрати якого особливо великі. Безліч досліджень по всьому світу підтвердили лікувальний ефект Q10 при кардіоміопатії, застійній серцевій недостатності  і гіпертонії. Відзначені випадки, коли прийом цієї поживної речовини людьми, що потребували пересадки серця, настільки поліпшував їх стан, що хірургічного втручання вже не було.

Безліч даних, опублікованих у наукових журналах, підтверджують позитивну дію Коензиму Q10 при його застосуванні для лікування багатьох захворювань серцево-судинної системи, причому він не надає жодних побічних дій. Близько 85% гіпертоніків, при щоденному прийомі 60-100 мг Коензиму Q10, відмовилося від препаратів, що знижують тиск.

Це особливо важливо ще й тому, що при атеросклерозі нерідко бувають ускладнення у вигляді діабету, а Коензим Q10 знижує вміст цукру в крові і допомагає скидати зайву вагу. Відомо, що гладкі люди більш схильні до ризику діабету, так і серцевих захворювань, а нещодавно було виявлено, що приблизно у половини з них є недолік цієї речовини.

Зниження рівня Коензиму Q10 в організмі сильно впливає  на схильність до онкологічних захворювань, що встановлено при обстеженні  хворих на рак і підтверджено дослідженнями на тваринах. Прийом Коензиму Q10 повинен стати невід’ємною частиною при боротьбі з раком. Як і багато інших антиоксидантів, Коензим Q10 надає нові сили імунній системі для боротьби із злоякісною пухлиною.

Здатність Коензиму Q10 стимулювати імунітет пояснює і його ефективність у лікуванні пародонтозу, підтверджено незалежними клінічними випробуваннями. Тому він також може доповнювати програми лікування синдрому хронічної втоми. Коензим Q10 – це потужний засіб для боротьби з втомою. Це особливо важливо для спортсменів, наприклад, марафонців і десятиборців, які відчувають тривалі аеробні навантаження.

Нещодавно встановлено, що коензим Q10 бере участь у процесі вироблення мелатоніну – гормону, який регулює життєві ритми всього організму. Підтримувати високий рівень мелатоніну в організмі вкрай важливо, так як без нього імунна система стає “сліпою” до збудників захворювань,тому і  виникають “вікові хвороби”. Не дивно, що такий широкий спектр дії Коензиму Q10 на людський організм дав привід лікарям назвати біологічно активні добавки з убихіноном “подарунком людству”.

Виходячи з усіх перерахованих вище дій Коензиму Q10, його можна вважати за необхідне при наступних захворюваннях:

  • Синдром хронічної втоми.
  • Захворювання серцево-судинної системи.
  • Розсіяний склероз.
  • Хвороба Альцгеймера.
  • Атеросклероз.
  • Гіпертонія.
  • Цукровий діабет.
  • Гіпотиреоз.
  • Гіпоглікемія.
  • Париодонтоз.
  • Ожиріння.

Коензим можна додатково отримати природним шляхом, з їжі. Міститься він в м’ясі –  баранина, курятина, яловичина та кролятина (печінца та серце), сардина і скумбрія, яйця і шпинат, в неочищеному рисі, соєвих бобах, свіжих овочах і фруктах. Але за день отримана таким чином його кількість не перевищить 15 мг, адже багато важливих для організму речовини, в тому числі і Коензим, більшою мірою знищуються ще до того, як приготована їжа потрапляє на обідній стіл. А 15 мг на добу – це дуже мало.

Допомогти в цій ситуації може тільки додатковий прийом препаратів з Коензимом Q10.

Препарати, що містять коензим Q10, відрізняються по ефективності. Коензим часто застосовують у вигляді олійних розчинів, що набагато зручніше і краще застосовуються, ніж таблетиризовані або порошкоподібні форми Коензиму, які потрібно приймати разом з жирною їжею.

Не слід приймати Коензим Q10 при загостренні виразкової хвороби  і при частоті серцевих скорочень менше 50 ударів в хвилину.

Побічні ефекти зустрічаються рідко. Вони проявляються у вигляді безсоння, печії, нудоти або шкірних алергічних захворювань.

Про доцільність прийому будь-яких біологічно активних добавок радимо проконсультуватися з вашим сімейним лікарем.

Коензим Q10 (CoQ10) був відкритий дослідниками університету Вісконсена у 1957 році. Також кофермент Q10 Коензим Q10- це сильний антиоксидант, що знаходиться у кожній клітині нашого тіла.

Найчастіше він виступає у ролі активатора всіх біологічних і хімічних процесів на клітинному рівні, що забезпечує оновлення тканин, збільшує швидкість обмінних процесів в клітинах.

Також коензим Q10 допомагає насичувати клітини киснем.

Коензим здатний регулювати обмін речовин, позитивно впливати на кровеносно-судинну систему.