Кращі гравці всеукраїнського дитячого турніру вже побували на Мундіалі!

Скільки було на матчі відкриття XX Чемпіонату світу з футболу ФІФА українців, наразі достеменно не відомо. Це спортивні функціонери, журналісти, врешті  – звичайні туристи, футбольні вболівальники та любителі  відвідин унікальних подій світового масштабу. Однак були вчора на трибунах «Арени де Сан-Паулу» й двоє хлопців, котрі тут представляли український футбол, причому цілком офіційно. Мова про двох Денисів – 15-річного Душкіна  та 13-річного Галату, котрі заслужили це право своєю грою на минулорічному Всеукраїнському дитячому турнірі «Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola».

У сезоні 2012-2013 у змаганнях двох старших вікових категорій U-14 та U-13 турніру «Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola» перемогли відповідно команди  ЗОШ№14 міста Хмельницький та ЗОШ№1 Кременчука Полтавської області. Саме їх представники за сприяння титульного спонсора турніру і мали вирушити до Бразилії, оскільки серія цьогорічних фіналів «Шкіряного м’яча» розпочалась лише напередодні Мундіалю. Хто ж у переможному сезоні зробив найбільший внесок, вирішували самі команди. Таким чином, шляхом загальнокомандного голосування кращими були визнані у Хмельницькому Денис Душкін, а у Кременчуці – Денис Галата.

Обидва вболівали у матчі Бразилія- Хорватія за господарів світової першості, то ж в цілому мали б бути абсолютно задоволені і побаченим шоу, і спортивним результатом.  А старший Денис ще у Києві обіцяв одягнути на цю історичну подію футболку української збірної! Це не суперечило його вподобанням на полі, адже кольори збірних України та Бразилії майже повністю співпадають.

Власне, відкриття  та перший матч чемпіонату  – лише частина насиченої програми перебування хлопців у міжнародному футбольному таборі «Сора Сосa-Cola», де вони презентують свої команди, турнір та Україну в цілому. У таборі вони перебувають разом з 124 юними 13-15 річними футболістами з 23 інших країн світу. «Сора Сосa-Cola»- програма з дитячих аматорських футбольних турнірів на локальному, регіональному та державному рівнях, перший з яких відбувся  у Мексиці у 1998 році. Зараз  «Сора Сосa-Cola» – одна з найбільших, найтриваліших та успішних програм фізичної активності, яка охоплює підлітків з усього світу (понад 1 млн учасників з більш ніж 60 країн). Coca-Cola також проводить міжнародні футбольні табори для кращих учасників таких національних змагань.

У 2014 році міжнародний футбольний табір «Сора Сосa-Cola» організовано у Бразилії під час проведення світової футбольної першості. Учасники табору, окрім відвідання стартового матчу Мундіалю, також зіграють у традиційному футбольному турнірі інтернаціональних команд, більше дізнаються про різні сторони бразильського футболу, зустрінуться з колишньою світовою футбольною зіркою бразильським форвардом Бебето тощо.

Обидва Дениси уже стали у Бразилії немовби реальним втіленням дитячих мрій. Мрій хлопчаків, зараз найбільше закоханих саме у футбол. Адже Чемпіонат світу – це вершина сподівань як вболівальників, так і гравців. Що ж, перше хлопцям вже вдалося, тепер будемо разом очікувати, що здійсняться їхні мрії вже як футболістів. Живіть активно, й успіхи не забаряться прийти!