Психологі про «селфі»

«Селфі» – цей термін було додано в словники, а техніка фотографування позиціонується як мистецтво, на просторах інтернету можна знайти безліч порад, як зробити «саме те» селфі і набрати тисячі лайків.  

Не забарилися й вчені,  які почали досліджувати цей новомодний феномен.  Результати виявилися досить несподіваними…

Надмірна пристрасть до цієї невинної забавки  та акту самолюбування може приховувати проблеми психологічного характеру.

Дослідники Університету штату Флорида Джесіка Ріджуей і Рассел Клейтон дослідили найпоширеніші селфі в Instagram, і виявили, що ці користувачі часто  використовували фото як засіб врятувати стосунки, демонструючи впевненість у своєму тілі та вроді.

Такі люди набагато сильніше потребують схвалення від інших та схильні до заздрощів. Ви потрапляєте до групи ризику, якщо засмучуєтеся, що ваші друзі отримали більше схвалень, аніж ви.

Селфі-пристрасть ставить під загрозу ваші відносини з партнером, зазначають дослідники. У парах, які ведуть активне життя у соціальних мережах, сварки через ревнощі виникають значно частіше. Це може пояснюватися тим, що закохані витрачають забагато часу на «моніторинг» сторінок один одного, тим самим, скорочуючи час для реального спілкування. Це і підриває довіру у стосунках.

Психологи вважають, що селфі  4-5 разів на день можуть вважатися проявом нарцисизму та схильністю до зради.

Читайте також:

Оптимізм – запорука успіху!

Прості вправи для зміцнення сили волі