Поради про те, як прийняти свої недоліки

Мабуть, ви задумувалися, за допомогою чого можна полюбити себе. Ця проблема досить поширена, адже сучасний ритм життя і соціум ставлять низку критеріїв, яким потрібно відповідати. І якщо якомусь з них ми не відповідаємо, то починаємо думати, що не заслуговуємо своєї ж любові.

Хоча, якщо ми не любимо самі себе, то як ми можемо розраховувати на любов та повагу оточуючих? Любов до себе гарантує щасливіше та насиченіше емоціями життя без щоденного страху та сорому. Давайте спробуємо виробити цей навик!

Для того, щоб почати любити себе, потрібно розібратися з причинами незадоволення собою. Вам потрібно:

Написати список того, над чим вам хотілося б попрацювати;
Поділити свої недоліки на 2 категорії:

  • ті, над якими можна працювати;
  • ті, які необхідно прийняти.

Розгляньте недоліки, над якими ви можете попрацювати. Ви знаєте, що з ними робити, правда ж? Запишіться, нарешті, в фітнес-клуб, перефарбуйте волосся в бажаний колір, почніть уважніше ставитись до батьків та спробуйте освоїти нові навики, які допоможуть вам знайти цікавішу роботу. У вас вже є низка цілей, залишається лише написати поетапний план їх досягнення, а ви з цим чудово впораєтесь.

Працюючи над собою, ви будете постійно самовдосконалюватись тілом і душею. І, звісно, пишатися своїми успіхами, що додасть +100 до самооцінки та любові до себе.

Недоліки, які потрібно прийняти – вороги серйозніші. Адже ви абсолютно нічого не можете зробити для їх вдосконалення.

Тому вам потрібно змиритись з їх присутністю у вашому житті.

Кілька порад, які можуть вам допомогти на цьому нелегкому шляху:

Почніть свій день з любові

Прокинувшись, не поспіщайте вставати з ліжка. Відчуйте своє тіло, уявіть його і зрозумійте, що воно прекрасне. Подумайте, наскільки чудово жити.

Мисліть позитивніше

Для цього можете використати тілесну пам’ять: коли говорите і думаєте про хороше, ставте руку на праве зап’ястя, якщо про погане – на ліве. За допомогою цього з часом зможете відслідковувати та контролювати власні думки.

Будьте чесним з собою

Ми звикли приглушувати власні емоції за допомогою їжі, алкоголю та куріння. Спробуйте дати їм волю. Зрозумійте, що ви насправді відчуваєте щодо себе і світу, який вас оточує.

Розширюйте свої інтереси

Кажуть, що причина всіх переживань – надлишок вільного часу. Тож займіть його. Спробуйте щось нове, самовдосконалюйтесь.

Будьте готові здатися

Припиніть війну проти себе, здайтеся. В ній не буде переможців. Змиріться з тим, що деякі речі ви не можете контролювати.

Не порівнюйте себе з іншими

Ви – особливі і ніколи не будете схожі на інших. У вас власні недоліки і власні переваги. Порівнюйте себе лише с собою вчорашнім – єдиною людиною, кращою якої ви маєте бути.

Будьте терплячі

Не звинувачуйте себе, якщо щось йде не так, будьте терплячим. Не треба поспішати і вимагати від себе чогось надзвичайного. Ви робите все, що в ваших силах, помічайте це.

Цінуйте те, чого ви вже досягли

Не зациклюйтесь на недоліках, спробуйте акцентувати увагу на те, в чому ви досягнули успіху. Можливо, варто написати список ваших переваг і повішати його над вашим ліжком. Бачите? Хорошого в вас набагато більше, ніж поганого.

Підготувала Катерина Янковенко

 Фото Андрій Ягенський

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Фото Андрій Ягенський