Найчутливіші місця для пірсингу

Найчутливіші частини тіла для цієї процедури. Від найпростіших до найхардовіших місць для пірсингу.

Мочки вух

Одне із найпопулярніших і найменш болючих місць для пірсингу. Чи не тому вуха часто проколюють навіть немовлятам? Адже навіть укус бджоли завдає більшого дискомфорту.

Пупок

Проблеми можливі на етапі загоєння. І щоб воно пройшло успішно, потрібно регулярно промивати прокол солоною водою, а також  на деякий час відмовитися від тісного одягу, плавання і фізичних навантажень, не спати на животі. І навіть після того як ранка загоїться, змінювати сережку не варто ще як мінімум півроку.

Ніздрі

Проколоти ніздрю трохи важче і болючіше, ніж вуха і губи, оскільки доводиться мати справу з хрящем. Але досвідчені любителі пірсингу скажуть, що окрім сліз на очах і чхання, не буде нічого особливого. А в разі правильного промивання, ніс повністю загоїться через 6 тижнів. Головне, не зачепити його під час перевдягання чи уві сні.

Губи

Пірсинг губ теж порівняно безболісний. Дискомфорт може з’явитися після процедури, але, як правило, набряк і біль повністю зникають через 2 тижні.

Брови

Пірсинг брів теж знаходиться на початку уявної больової шкали, однак його загоєння триває не один день. Задля безпеки для початку потрібно носити довгий бар, що може бути замінений на короткий лише через 6-8 тижнів. І приготуйтеся на деякий час забути про вищипування брів!

Язик

Наступним за силою болю вважається пірсинг язика. Це стерпно, але малоприємно. Ті, хто пережили цю процедуру, стверджують, що це не настільки болісно, як прикусити язика зубами. А припухлість і проблеми з мовленням у більшості випадків минають через 2-3 дні.

Вушна раковина

Варіантів пірсингу вушної раковини буває кілька. Деякі з них, як пірсинг внутрішнього хряща, навіть допомагають справитися з головним болем. Щодо цього наукових підтверджень немає, а от біль під час самого процесу проколювання досить сильний.

 

 

Носова перегородка

Це буде боляче! Особливо якщо ваш пірсинг-майстер виявиться початківцем. Справа в тому, що усередині носової перегородки є невеличка м’яка діялнка, прокол якої є практично безболісним. Але чи вдасться попасти в яблучко?

Соски

Зона сосків дуже чутлива, тому пірсинг у цьому місці один із найболючіших. Навіть якщо ви вважаєте, що це сексуально і підвищує чутливість, подумайте тричі.  До того ж, аби соски повністю загоїлися, знадобиться не менше,  ніж півроку.

Геніталії

Так і хочеться сказати «без коментарів». Свідки переконують, це дуже боляче! Та й переконливих доказів того, що інтимний пірсинг хоч якось впливає на сексуальне життя, немає. Якщо ви все ж наважилися, приділіть особливу увагу догляду після процедури, адже саме на цих частинах тіла пірсинг найчастіше дає ускладнення та інфекції.

Підготувала Ася Дан

 

Читайте також:

Найболючіші та найнебезпечніші місця для татуювань