Що приготувати на пікнік? Прості ідеї

Збираючись провести час на природі, завчасно складіть меню для вашого пікніку. Адже трапезу на свіжому повітрі й дорослі, й діти сприймають зі значно більшим ентузіазмом, ніж звичне споживання їжі. Отже, які страви стануть окрасою вашого пікніку? Варіантів може бути чимало і простір для вашої кулінарної фантазії – дуже широкий.  Основне правило – уникати продуктів і страв, які швидко псуються. Англійці, які свого часу започаткували моду на пікніки, традиційно  беруть із собою бутерброди (сендвічі), пироги, з напоїв – воду або чай у термосі.

Безпрограшний вибір – бутерброди

Готувати бутерброди заздалегідь – підхід нерозумний. За кілька годин вони втратять свіжість, стануть неапетитними, а за високої температури повітря можуть навіть зіпсуватися. Тож варто  приготувати їх вже на природі. Отже, наперед слід подбати про складники – хлібну основу та бутербродні начинки. 

Ви можете обрати хліб на свій смак або хрусткі хлібці. Начинка для бутербродів також може бути найрізноманітнішою. Нижче наведено декілька варіантів бутербродної начинки, які неодмінно припадуть до смаку вашим друзям та дітям.

Сирна начинка. Натріть на дрібну тертку голландський сир, додайте м’яке вершкове масло, трохи гірчиці. Подавіть виделкою жовтки варених яєць і додайте до маси. Добре розмішайте. За потреби посоліть до смаку.

Зелень з домашнім сиром. Попередньо замочіть на 1 годину зелень петрушки, кропу, руколи, цибулі – це допоможе зменшити в них уміст нітратів. Добре промийте, обсушіть, дрібно наріжте.  З’єднайте з домашнім сиром, додайте сметани до утворення однорідної маси, посоліть до смаку.

Начинка з тунцем. Тунець з консерви подрібніть виделкою. Натріть на грубій тертушці варені яйця і свіжий огірок. Усі компоненти з’єднайте.

Начинка з карі. Зваріть куряче філе, перекрутіть на м’ясорубці. До розм’якшеного вершкового масла додайте кілька ложок приправи карі, сіль і сік цитрини. З’єднайте з курятиною, добре розмішайте і охолодіть.

Звісно, усі приготовлені заздалегідь бутербродні начинки слід тримати в холодильнику аж до моменту вашого виїзду на пікнік. Вже на місці ви можете запропонувати вашим компаньйонам долучитися до приготування бутербродів – ця нескладна справа нікому не здасться обтяжливою. Готові бутерброди можна прикрасити будь-якою зеленню, редискою, огірком, салатними листками.

Страви на грилі

Без страв, приготовлених на відкритому вогні, не обходиться майже жоден пікнік. На вогні готують шашлики або стейки зі свинини, курятини, риби, практично будь-які овочі. Одним із найбільш вишуканих – і водночас найпростіших – варіантів є лосось на грилі. Його приготування забере зовсім небагато часу.

Стейки з лосося з овочами

  1. На дошці розчавіть часник ложкою або ножем.
  2. Стейки лосося посоліть і поперчіть за смаком, полийте оливковою олією і соком цитрини, додайте часник. Поставте в прохолодне місце на 15 хвилин для маринування.
  3. Рибу обсмажте на грилі з обох боків і викладіть на блюдо.
  4. Овочі помийте, наріжте кружальцями або скибочками товщиною близько сантиметра. Змастіть оливковою олією, приправте за смаком сіллю та спеціями і запікайте на решітці до м’якості.
  5. Подавайте стейки лосося з запеченими овочами.

Смачного!

Вибираючись на пікнік, не забудьте про те, що всім – і дорослим, і дітям – на природі захочеться не тільки їсти, але й пити. Ви можете взяти термоси з чаєм, столову воду в пляшках. Після активного відпочинку не зайвою буде й солодка газована вода. А от алкоголь ми рішуче не рекомендуємо для пікніків. І пам’ятайте важливе правило: для вашого здоров’я надзвичайно корисний рух на свіжому повітрі. Тому грайте в рухливі ігри, бігайте з дітьми – отримуйте задоволення від руху!