Створена комп’ютерна гра, граючи в яку можна схуднути

Якщо раніше перед вами стояв вибір: зайнятися спортом чи пограти в комп’ютерні ігри, ви розумієте, наскільки важко вибрати корисніший варіант. Але тепер ви зможете з легкістю поєднувати ці два, здавалося б, абсолютно різні заняття.

Справа в тому, що ожиріння та зайва вага є однією з найважливіших проблем охорони здоров’я  у світі. Саме тому почали з’являтися серйозні комп’ютерні ігри, які за допомогою переконливих та цікавих особливостей дизайну заохочують користувачів займатися спортом та споживати здорову їжу.

SpaPlay – комп’ютерна гра, розроблена, щоб допомогти жінкам дотримуватися більш здорової дієти та займатися спортом. Гра прив’язана до реального життя (наприклад, завданням є їсти здорову їжу протягом дня, не користуватись сьогодні ліфтом).

Проводились  дослідження, які полягали в тому, щоб оцінити ігрові моделі SpaPlay, її вплив на індекс маси тіла (ІМТ) та збільшення знань гравців про правильне харчування.

Для цього було вибрано 47 жінок в середньому 30 років (± 7,3), з високим рівнем освіти (80,9% мали ступінь бакалавра або вище), з базовим ІМТ 26,98 (± 5,6). Дослідження тривало протягом 90днів. Після закінчення кожних 30 днів в учасниць перевіряли показник ІМТ та рівень знань щодо здорового харчування.

Жінки, які грали регулярно, показали вищий рівень підготовки, ніж ті, хто виконував вказівки лише кілька разів на тиждень. Вченими було помічено, що одноразові завдання (сходити на пробіжку, пообідати відварним курячим філе) виконувались учасницями з більшим бажанням, ніж ті, що вимагають тривалого виконання (цілий тиждень не користуватися ліфтом, два тижні їсти на сніданок вівсянку).

В середньому, ІМТ учасниць за три місяці знизився на 1,28. Рівень знань про здоровий спосіб життя в середньому підвищився на 0,86 пункти.

Ступінь зміни обох результатів був пов’язаний з ігровим процесом, базовою підготовкою, бажанням змінюватися і, звісно, якістю гри в цілому.

Розробки в цій галузі є новими і потребують доопрацювання. Звісно, лише завдяки уважнішому ставленню до індивідуальних особливостей гравців гра може мати триваліший ефект та допомагати досягати кращих результатів.

Грайте, розважайтесь та живіть здорово!