Тренування в музеї: новий тренд

Тренування серед музейних експонатів

Талановиті витвори мистецтва можуть прискорити ваш пульс, а як щодо тренування прямо в музеї? Таку можливість забезпечили працівники Музею мистецтва Метрополітен у Нью-Йорку, запропонувавши відвідувачам особливу екскурсію-пробіжку.

Усіх охочих перед відкриттям музею збирають у великій залі, де вони починають розігріватися перед арт-тренуванням. Усім цим керують дві танцівниці-аніматори, вбрані у блискучі коктейльні сукні. Але якщо опустити погляд додолу, то можна помітити на їхніх ногах не туфлі на підборах, а звичайнісінькі кросівки. Музичній супровід тренування забезпечує хлопець з портативним динаміком.

Програма включає спортивну ходьбу, пробіжки, танці і навіть елементи йоги. І все це серед різноманітних старовинних експонатів. Біля найважливіших із них спортивні гіди зупиняються і пропонують виконати кілька статичних вправ, щоби як слід роздивитися картину чи скульптуру.

Одна із ідеологів заходу Моніка Білл Бернс переконана, що в такому темпі вдається обійти один із найбільших залів і оглянути усі історичні пам’ятки, що практично неможливо при традиційних екскурсіях. А ще це чудовий спосіб поєднати приємне з корисним, духовне з фізичним.

Що ж, якщо українські музеї візьмуть до уваги нововведення своїх американських колег, відвідувачів стане набагато більше.