Українці мало рухаються, і тому більше хворіють – результати всеукраїнського дослідження

Майже кожен третій українець не займається жодною фізичною активністю – згідно з результатами всеукраїнського багатоцентрового обсерваційного дослідження ВЕСНА (ВивчЕння харчових звичок, Споживання напоїв, факторів ризику та стану здоров’я НАселення України), 

Так, 29% опитаних зізнались, що не мають фізичного навантаження ні на роботі, ні поза роботою.

Тривожно те, що з віком рівень фізичного навантаження в житті пересічного українця зменшується: якщо 58% молоді віком 15-19 років мають вдосталь фізичної активності у вільний час, то серед респондентів віком 51-60 років ця цифра складає лише 34%.

А частка тих, хто взагалі немає ніякої рухової активності у цій віковій категорії  складає 37% (у порівнянні з 27% у молоді).

Така тенденція може бути пов’язана з гіршим станом здоров’я цієї категорії населення, а також із деякою соціальною ізольованістю. Тому що давно доведено, що регулярні фізичні навантаження значно покращують життєві показники літніх людей і подовжують активне довголіття – так, у фізично активних літніх  людей набагато більше шансів уникнути серйозних вікових захворювань, наприклад, таких як хвороба Альцгеймера.

Також читайте ВЕСНА: всеукраїнське багатоцентрове обсерваційне дослідження

Позитивне ставлення до життя завдяки соціальній активності