Несподіване відкриття: як попередити остеопороз

Вчений Дай з Національного університету Сінгапура разом із колегами проаналізував дані 63 257 осіб віком 45–74 років, що взяли участь у дослідженні Singapore Chinese Health Study. Науковці виявили, що жінки, які в найбільшій кількості вживають вітамін В6 (0,78–1,76 мг/1000 ккал/доб.) на 22% знизили ризик перелому стегнової кістки, порівняно з жінками, що вживали найменшу кількість цього вітаміну (0,37–0,61 мг/1000 ккал/доб.).

Споживання інших вітамінів групи В не знижує ризик перелому стегнової кістки, такого ж ефекту не було зафіксовано серед чоловіків.

Автори дослідження прийшли до висновку: «Отримані результати свідчать про те, що, забезпечивши споживання необхідної кількості піридоксину, можна запобігти розвитку остеопорозу в жінок похилого віку».

За матеріалами:

Dai Z., Wang R., Ang L.W., Yuan J.M., Koh W.P. Dietary B vitamin intake and risk of hip fracture: the Singapore Chinese Health Study // OsteoporosInt.

Коментар редакції:

«У ході попередніх досліджень вивчалась роль вітамінів групи В для стану здоров’я кісток. Сінгапурські вчені виявили, що споживання необхідної кількості піридоксину (ві- таміну В6) знижує ризик перелому стегна серед жінок».