Від природи ми всі жайворонки

У наш час досить поширений розподіл людей на сов і жайворонків, тобто тих хто не спить ввечері і вночі або вранці і вдень відповідно.

Але особисто я вважаю, що від природи всі ми жайворонки. Адже спосіб життя жайворонка найбільш природний і здоровий. Та й раніше, коли не було електрики чомусь сов не існувало зовсім, всі лягали спати із заходом сонця, а вставали з його сходом.

Сова – це скоріше придбаний спосіб життя, обумовлений нічною роботою, звичкою пізно лягати спати і т.д…. Вважається, що сов багато серед творчих натур. Однак серед дійсно успішних та багатих людей більше все ж таки жайворонків. Більше серед них і дійсно здорових людей.

Якщо я вас переконала, то давайте “перекваліфіковуватися”.

А щоб зробити це було простіше і швидше, підкажу кілька простих рекомендацій:

  • поступово зрушуйте час засинання і пробудження, наприклад, лягайте і прокидайтеся щодня на 15 хвилин раніше, поки не доведете час до потрібного;
  • організуйте собі бадьорий і веселий підйом, використовуючи різні прийоми, наприклад, поставте на дзвінок будильника вашу улюблену веселу мелодію,
  • зробіть з ранку зарядку, прийміть контрастний душ.
  • зустрічайте кожен новий день з радістю! Адже як ранок почнеш, так день і проведеш!
  • до легкого пробудження готуйтеся ще з вечора: підготуйте одяг, продумайте меню сніданку, вже лежачи в ліжку обдумайте план наступного дня – він повинен вас радувати!

Звісно, ви кожен день будете самі «вистрибувати» з ліжка, якщо попереду вас чекає прекрасна робота і захоплюючі справи, тому потрібно в першу чергу прагнути до цього! Чого всім нам і бажаю.

Фоміна Ольга
Консультант зі здорового способу життя,
ліцензований тренер нового для України виду фітнесу Kangoo Jumps, блогер

Читайте також: Нове в класифікації хронотипів людей: більше, ніж «сова» і «жайвір»