Класичний американський сніданок: корисно чи шкідливо?

Панкейки (анг. Pancakes) – товсті млинці, популярні в США і Канаді. В уявленні цілого світу не існує більш традиційного американського сніданку, ніж гірка золотистих панкейків, рясно политих кленовим сиропом і з кубиком вершкового масла зверху. Хоча самі панкейки до Нового Світу потрапили з Шотландії, а тепер в усьму світі повною мірою віддають данину повагу американській кухні – панкейки ситні, солодкі, смачні і готуються елементарно.

На відміну від оладок і традиційних млинців, панкейки печуться тільки на сухій сковороді. Спеціально для любителів американських млинців виробники кухонного начиння навіть випускають сковороди з фігурним дном на 4, 7 або 9 панкейків в комплекті з плоскою лопаткою, якій зручно підчіплювати їх з робочої поверхні.

Крім кленового сиропу, панкейки поливають будь-якими солодкими сиропами, медом, джемами, арахісовим, вершковим маслом, мармеладом, шоколадом, гарячою карамеллю, подають їх зі збитими вершками і свіжими ягодами, бананами, скибочками груш, яблук, манго. Але, не забороняється відступити від кінематографічного стереотипу «панкейки з кленовим сиропом», і поглинати американський сніданок на свій власний манер: хоч з благородним лососем і м’яким сиром, хоч з пролетарськими сосисками і маленькою яєчнею, хоч з самим тільки вершковим маслом або навіть без нього.

Але якщо ви хочете американський сніданок неодмінно, «в кращих традиціях Голівуду», то ви не їжте панкейки один за одним, починаючи з верхнього і поступово наближаючись до нижнього, а ріжте всю стопку, ніби торт або цілісний пиріг. Далі залишається тільки підчепити панкейки на виделку, вмочати їх у солодкий кленовий сироп, уявляти себе при цьому якою-небудь Анджеліною, Кемерон або Дженіфер, але при цьому абсолютно не хвилюватися про те, що твій персональний дієтолог і спортивний тренер ведуть строгий облік кожного з’їденого тобою шматочка.

Рецепт класичних панкейків:

Складові:

  • Борошно – 140 гр
  • Молоко – 200 мл
  • Яйце – 1 шт
  • Вершкове масло – 40 гр
  • Цукор – 30-50 гр
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сода – 1/6 ч.л. (Кінчик ножа)
  • Сіль – щіпка

Рецепт приготування класичних панкейків:
Для початку змішаємо борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль. Потім необхідно збити яйце, робити це приблизно 3 хвилини, щоб вийшла піна. Після цього додати молоко і добре перемішати. Додати всі сухі інгредієнти і акуратно перемішати. Масло розтопити і влити в тісто, і знову перемішати.
Виливати невеликі порції тіста на сковороду. Якщо млинці не пристають до сковороди, то змащувати сковороду олією не треба, якщо пристають – злегка змастити. Пекти кожен панкейк слід приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.