Виноградна дієта – мінус 0,5 кг щодня без відчуття голоду

Виноград є надзвичайно  корисним продуктом. Він містить багато органічних кислот, частина з яких є природними стимуляторами імунітету, а інші – природними антисептиками і антиокислювачами.  У винограді містяться пектинові речовини, які мають властивість  приєднувати до себе іони шкідливих і радіоактивних металів у травному тракті, біофлавоноїди, що відновлюють стінки кровоносних судин, а також корисні мінеральні та дубильні речовини, що зміцнюють тканини і стимулюють діяльність залоз організму. Крім того, у винограді  дуже багато калію (переважно в кісточках) і магнію, ці елементи дозволяють видаляти надлишок води і солі з крові і полегшують роботу серця і судин.

Науковці довели, що регулярне вживання винограду в їжу зменшує ризик розвитку онкологічних захворювань легенів. Також цей фрукт дуже добре очищає нирки. Вживання винограду позитивно впливає на нервову систему, роботу кишковика, а також сприяє поліпшенню мозкової діяльності.

Їмо виноград – і худнемо без голоду

Завдяки високому вмістові вітамінів і ферментів, що сприяють поліпшенню травлення, виноград від давніх часів використовувався в лікувальному харчуванні.

Популярна думка про високу калорійність винограду є не більше ніж міфом. В 100 г винограду міститься 69 ккал, тобто в цілому кілограмі дуже солодкого винограду міститься приблизно 700 – 900 ккал – тобто стільки ж, скільки в 100 г. масла.

Фактом є те, що насправді виноград допомагає скинути зайві кілограми, але при цьому завдяки своїй високій поживності чудово втамовує відчуття голоду.

Якщо кожен день їсти трохи винограду, регулюється жировий обмін речовин в організмі, людина починає виглядати молодшою.

Виноградна дієта належить до групи короткострокових дієт і розрахована на 4 дні. За цей час ви можете скинути 2 кг.

Одним з основних переваг цієї дієти є відсутність голоду – всі ці 4 дні буде присутнє відчуття ситості. Крім того, виноград не тільки вирізняється цілющими властивостями, поліпшуючи обмін речовин і очищаючи організм від шлаків, але також і дозволяє готувати смачні різноманітні страви.

Корисні поради

  • Для дієти вибирайте виноград з кісточками: у них міститься більше поліфенолів, що протидіють процесам старіння.
  • Перед тим, як починати дієту, підготуйте організм. Хоча б за 2 дні відмовтеся від алкоголю, кави, фастфуду та шоколаду.
  • Візьміть до уваги, що ця дієтична програма буде корисна для організму тільки в осінній період, коли в продажу з’являється свіжий сезонний виноград.
  • Також пам’ятайте, що вживати в їжу слід лише дозрілий виноград. В неспілих ягодах містяться шкідливі для організму кислоти.
  • Коли ви їсте виноград, не забувайте добре пережовувати шкірку, адже в ній – багато корисних речовин.
  • У великих кількостях шкірка складно перетравлюється організмом, що може призвести до закрепів. Аби уникнути цієї неприємності, слід більше рухатися і надавати перевагу винограду з тоненькою шкіркою.
  • Вживання великої кількості соку і ягід може призвести до руйнування зубної емалі. Після їжі ретельно полощіть ротову порожнину водою з питною содою.

Меню на 4 дні

Пропонований 4-денний курс харчування допомагає очистити організм і схуднути, харчуючись смачно і ситно.

День 1 (850 кКал)

Сніданок: невелика порція мюслі з апельсином і виноградом, склянка кефіру або йогурту.

Обід: салат з кубиків обсмаженого гарбуза, подрібненого листя салату, нарізаних виноградних ягід і столової ложки волоських горіхів.

Вечеря: фруктовий салат з білого винограду, свіжих ананасів, шматочків папайї та цедри лимона.  

День 2 (780 кКал)

Сніданок: нежирний йогурт з лимонним соком та виноградом.

Обід: порція рису з креветками, гроно винограду.

Вечеря: картопляне пюре без масла з селерою, ріпчастою цибулею або морквою.

День 3 (700 кКал)

Сніданок: незвичайний бутерброд з сиром та виноградними ягодами.

Обід: шматочок риби, тушкованої з капустою і цибулею, маленьке гроно темного винограду на десерт.

Вечеря: желе, приготоване з додаванням виноградних ягід, виноградного соку і яблук.

День 4 (850 кКал)

Сніданок: бутерброд зі знежиреним сиром і зеленню.

Обід: млинці з сиром та виноградом, присипані корицею.

Вечеря: м’ясо індички, обсмажене з капустою броколі, морквою і грибами, гроно винограду.

Застереження дієтологів

Щоб виноградна методика схуднення не завдала шкоди вашому здоров’ю, не слід зловживати нею. Про те, як часто можна проводити виноградну дієту, краще проконсультуватися з дієтологом. Лікарі ставляться до такої системи харчування з пересторогою, оскільки вона може підвищувати рівень цукру в крові. Деяким людям ця дієта може бути протипоказана. Наприклад, якщо ви страждаєте від виразки, краще відмовитися від виноградної терапії. Категорично не можна дотримуватися виноградного раціону діабетикам.

Якщо в організмі багато шлаків, то очищення за допомогою виноградної програми може спровокувати погане самопочуття. 

 

Також читайте “Червоний сорт винограду і чорниця сприяють покращенню імунітету”

“Помідори – це дуже корисно”

“Ранкова бананова дієта”

“Грибна дієта – смачно і корисно”