#яцезможу – зроби виклик самому собі!

У першу неділю серпня у столичному «Х-Park» пройшов фітнес-марафон «#яцезможу». Саме з цього абсолютно безкоштовного заходу стартував місяць спорту у довгостроковій акції «Я це зможу!», яку проводять телеканал ICTV спільно з проектом Safe Connection Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД». 

Кожного дня в ефірі «Ранку у Великому Місті» на каналі ICTV ведучі на чолі з Ганною Ахавою пропонують глядачам різноманітні випробування, які не тільки мають на меті сформувати корисні звички, а навіть змінити сам стиль життя. Протягом весни та літа в рамках акції «Я це зможу!» в ефірі ранкового шоу з’являються зіркові учасники проекту, такі, як співачка Олена Вінницька чи актриса Ольга Сумська, що одними з перших кинули собі виклик. Приєднатися до акції може кожен, хто готовий заявити про свою активну життєву позицію. Для цього необхідно зробити відео та/або фото публічної обіцянки згідно актуальної тематики місяця, викласти його у соціальних мережах із хештегом #яцезможу та зібрати максимальну кількість прихильників. Відео переможця з’явиться в ефірі телеканалу ICTV. Так, нещодавно були підведені підсумки попереднього літнього місяця, присвяченого близькій для кожного прихильника активного способу життя і актуальній для цієї пори року темі – гідратації.

Також уже визначились і троє переможців акції «Я це зможу!» за підсумками фітнес-марафону, що зібрали найбільшу кількість лайків під своїми постами з фото цього спортивного заходу з обов’язковим використанням двох хештегів #яцезможу та #xpark. Вони мають отримати подарункові сертифікати “X-Day in X-Park”, щоб знову повернутися в парк і спробувати абсолютно всі види спорту, які пропонує спортивно-розважальний комплекс. До речі, спеціально для учасників фітнес-марафону була складена «полегшена» програма від тренерів-стронгменів, запропоновані ознайомчі вправи на тренувальних петлях TRX (що практикують у військово-морських силах США як засіб для підтримки у формі морських піхотинців), проведені насичені заняття з Fly Yoga, інтенсивні групові тренування з тайського та класичного боксу з формуванням боксерських навиків у дівчат, весела Zumba для дітей та запальна Zumba-вечірка для дорослих тощо. Крім власне прикладної фізичної підготовки кожен бажаючий мав також змогу прослухати годинну мотивуючу лекцію про те, як краще спонукати себе до активного способу життя. А ще – поспілкуватися на цю тему з героями рингу Юрієм Нужненком та плавальної доріжки Олегом Лисогором… А що надихає більше на власні звершення, ніж особистий приклад спортивної зірки?

Отож у кожного, хто відвідав фітнес-марафон у «Х-Park» (включно з зірками спорту та телеведучою Ганною Ахавою), була нагода випробовувати свою фізичну форму, публічно сказати: «Я це зможу!» та виконати свою обіцянку. Головне – на цьому не зупинятись. Врешті, важливо зрозуміти, що зміни в житті приходять завдяки старанним маленьким крокам, які кожен із нас здатен робити щодня.