Як правильно доглядати за жирною шкірою?

Що таке «жирна шкіра» може зрозуміти лише людина з жирною шкірою: це постійний неприємний блиск обличчя(через який розповзається макіяж), це великі відкриті пори(які видно неозброєним оком), це чорні вугрі і гнійні прищі в молодості. Але жирна шкіра має один великий плюс: серйозні зморшки на ній з’являються не раніше, ніж в пятьдесят.

 

Отож, якщо правильно навчитися доглядати за жирною шкірою, то вона може бути швидше нагородою, ніж проблемою. Слід дотримуватись простих правил – і все буде в порядку.

1. Жирна шкіра потребує більш ретельної очистки. Ввечері макіяж можна змивати звичайним милом(бажано з триклозаном, це допоможе у боротьбі з прищами). Зранку надлишок жиру краще змивати гелем для вмивання легшої текстури.

2. Професійна чистка обличчя в такому разі є необхідною щонайменше 2 рази на рік. Головне, знайти лікаря-косметолога, якому ви будете довіряти.

3. Ввечері, після зняття макіяжу, слід обов’язково наносити зволожувальний крем. (Жирна шкіра зовсім не означає зволожена!!!).

4. Зранку теж потрібен крем, він обов’язково має бути з УФ-захистом (і влітку, і взимку!!!). Крем слід наносити не менше, ніж за 40 хв до виходу з дому.

5. Жирна шкіра не любить гарячої води, митися потрібно лише теплою водою, а після ретельного змивання бруду, обличчя можна сполоснути і холодною водою.

6. Розширені пори- це проблема, з якою боротися найважче. Але зменшити її прояви можна за допомогою різних косметичних процедур, таких, наприклад, як пілінг. Пілінг бажано проводити або восени, або навесні.

7. Похід до косметолога з метою звуження пор можна замінити ранковим протиранням обличчя кубиками льоду(на основі різних трав, добре підходить відвар з ромашки).

8. Не слід забувати і про маски з «підсушуючим ефектом». Їх можна робити як професійно, в кабінеті того ж косметолога, так і вдома, використовуючи безліч доступних, перевірених часом, рецептів.

9. Протягом дня знімати жирний блиск можна за допомогою матуючих серветок для обличчя

10. Не перевантажуйте свою шкіру надмірним доглядом, використовуючи різноманітні косметичні засоби, які пропонує сучасний ринок, адже такий підхід може радше зашкодити вашій шкірі.